KONSEPT › Nissan'dan yeni konsept serisi geliyor

Nissan'dan yeni konsept serisi geliyor

05 Ekim 2023 / 00:50 Nissan, "Hyper" kelimesini içeren konsept serisinin ilki olan Hyper Urban konseptini tanıttı

Nissan'dan yeni konsept serisi geliyor

Nissan, bu ayın sonlarında Tokyo'da düzenlenecek olan Japonya Otomobil Fuarı öncesinde, bir dizi heyecan verici tamamen elektrikli konsept araç tanıtacak. Bunlardan ilki ise dijital olarak tanıtılan Nissan Hyper Urban Crossover konsepti oldu. Fuarın 25 Ekim'deki basın gününe kadar dijital ortamda devam edecek olan tanıtım serisi, heyecan etkisini arttırmak üzere "Hyper" kelimesini içeriyor. Tanıtımlar kapsamında 10, 17 ve 19 Ekim tarihlerinde duyurular yapılacak. Her konsept sembolik bir karakterle temsil ediliyor ve benzersiz yaşam tarzlarına ve farklı gereksinimler uygun, kişiye özel tasarlanmış özellikler sunuyor. 

048ccb2a031ba9e7c0de8bc52fe3808c_1.jpg

Şık ve modern bir tasarımla dikkatleri üzerine toplayan Nissan Hyper Urban konsepti bir crossover formuna sahip. Araç eve güç sağlayan etkileyici V2H (araçtan eve) işlevi sayesinde EV ekosistemiyle tamamen iç içe olacak ve bu da önemli miktarda enerji maliyeti tasarrufu sağlayarak elektrik şebekesindeki yükü azaltacak. V2G (araçtan şebekeye) özelliği sayesinde, araç sahipleri, toplulukları desteklemek ve bu süreçte para kazanmak için fazla enerjiyi şebekeye aktarabilecek. Akıllı Şarj Yönetim Sistemi, araçları otonom bir şekilde şarj edebilen, binalara enerji aktaran ve enerjinin verimli bir şekilde yönetimini sağlayan yapay zeka özelliğine sahip.

048ccb2a031ba9e7c0de8bc52fe3808c_3.jpg

Konsept aynı zamanda sürdürülebilirliği araç ömrüne de uyguluyor. Bu da onu sahip oldukları her şeyin değerini uzun vadede de bilen insanlar için ideal kılıyor. Donanım güncellemeleri ve düzenli yazılım güncellemeleri, uzun yıllar boyunca yeni bir sahiplik deneyimini beraberinde getiriyor. Örneğin iç mekan, kullanıcı arayüzündeki en güncel teknolojileri ve trendleri yansıtan yeni bir gösterge paneli grafiği ile güncellenebiliyor.

048ccb2a031ba9e7c0de8bc52fe3808c_4.jpg

Araç, Nissan'ın elektrikli ürünlerinin gelecekteki tasarımını ve teknolojik yeteneklerini temsil ediyor. Gövdenin limon sarısı rengi, ışığın vurduğu açıya bağlı olarak kromatik bir şekilde değiştiriyor. Konsept böylece bulunduğu ortamda bir hayli dikkat çekerken, aynı zamanda çevreye de uyum sağlıyor. Ön ve arka kanat tipi kapılar ferahlık ve özgünlük duygusu sağlarken, sportif siluet daha fazla verimlilik için aerodinamik mükemmellik sağlıyor. Sporti görünüm geniş lastiklerle tamamlanmış. 

048ccb2a031ba9e7c0de8bc52fe3808c_2.jpg

Konseptin iç mekanı da kentsel yaşam alanlarıyla uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış. Sürekli değişen üçgenlerden ilham alan gösterge paneli ve ekran, kullanıcının ruh haline göre özelleştirilebiliyor. Ayrıca ön koltuklar ve arka koltuklar yatırılabiliyor. Böylece kanepeye benzer özel bir dinlenme alanı yaratılabiliyor. Nissan Hyper Urban, günlük hayatın koşuşturmacasından uzaklaşma noktasında dinlenme ve kullanışlılığı kusursuz bir şekilde harmanlıyor. Kullanıcı herhangi bir yere park ederek aracın iç mekanını rahatlamak ve gevşemek için kullanabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR