LANSMAN › Yeni Toyota C-HR Türkiye'de satışa sunuldu

Yeni Toyota C-HR Türkiye'de satışa sunuldu

12 Kasım 2023 / 10:09 5.nesil hibrit teknolojisiyle donatılan ikinci nesil C-HR, eşsiz tasarımını zengin bir donanımla sunuyor

Yeni Toyota C-HR Türkiye'de satışa sunuldu

Toyota, coupe formlu sportif tasarımıyla SUV segmentine farklı bir bakış açısı getiren başarılı SUV modeli C-HR'ın ikinci neslini 1.550.000 TL'den başlayan lansman fiyatlarıyla Türkiye pazarına sundu. Verimli hibrit teknolojisi, çekici tasarımı, sürücü odaklı dijital kokpiti, zengin donanımı, yeni teknolojileri ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle dikkat çeken yeni Toyota C-HR Hybrid, fark yaratan birçok özelliğe sahip.  

Tıpkı ilk nesli gibi ülkemizde üretilen C-HR, Türkiye pazarına ilk etapta markanın beşinci nesil hibrit teknolojisine sahip 1.8 litrelik tam hibrit motor seçeneğiyle sunuldu. Motor gamına ikinci nesille birlikte eklenen Plug-in Hybrid (PHEV) versiyonun ise 2024'ün ilk çeyreğinde satışa sunulacağı açıklanıyor. Toyota Türkiye bu senenin sonuna kadar 2 bin adet C-HR satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor. 

ebc0077fb0a1e88d806444b00d6ca70d_1.jpg

Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını yeni neslinde de devam ettiriyor. Daha keskin ve çarpıcı bir tasarıma kavuşan otomobil adeta bir konsept görüntüsü sunuyor. Süper coupe profilini yeni nesilde daha da keskinleştiren Toyota C-HR, premium algısını da ileriye taşımış. Önden bakıldığında markanın tam elektrikli model ailesinin yeni tasarım dilini taşıdığı görülen otomobil, "Toyota C-HR Prologue" konseptinin tasarım temasına bağlı kalınarak üretime aktarılan dinamik tasarım çizgisiyle çarpıcı bir görünüm sunuyor.

ebc0077fb0a1e88d806444b00d6ca70d_0.jpg

Parabola tasarımlı Premium LED farlarıyla agresif görünümünü daha da ileriye taşıyan otomobilin dış tasarımında birçok yeni detay bulunuyor. Aracın yalın tasarımına katkı sağladığı gibi aerodinamisini de iyileştiren gövdeye gizlenmiş kapı kolları bu detaylardan ilki. Tüm arka genişlik boyunca uzanan şerit tasarımlı LED stopların ortasındaki aydınlatmalı "Toyota C-HR" yazısı da C-HR'ı artık karanlıkta daha dikkat çekici bir otomobile dönüştürmüş. 

f21ccf1bb24cb232f73430796e913407_2.jpg

C-HR'ın görünümü donanım paketine bağlı olarak farklılık gösteriyor. Passion, Passion X-Sport ve Passion X-Style olmak üzere üç farklı donanım paketiyle sunulan otomobilin baz versiyonu tek renk gövde ve 18 inçlik jantlarla sunulurken, Passion X-Sport siyah tavan ve 19 inçlik jantlarla geliyor. En üst donanım paketi olan Passion X-Style ise 19 inçlik jantlar ve çift renkli gövde ile en dikkat çekici C-HR tasarımını sunuyor. Yeni Toyota C-HR’ın renk seçenekleri arasında da; Amber, Kristal Gümüş Gri, Galaksi Beyazı, Pasifik Mavi, Egzotik Kırmızı ve Ametist Moru gibi aracın çekiciliğini artıran birçok farklı alternatif bulunuyor.

f21ccf1bb24cb232f73430796e913407_0.jpg

Yeni Toyota C-HR Hybrid, 4362 mm uzunluğa, 2640 mm aks aralığına, 1558 mm yüksekliğe ve 1832 mm genişliğe sahip. Otomobilin genişliği ilk nesline göre 37 mm artmış. Aracın orta donanımından itibaren elektrikli olarak açılan bagaj kapağının ardındaki 388 litrelik hacim de önceki nesil C-HR'a göre 11 litre daha fazla. 

Yeni Toyota C-HR'ın kabininde de birçok yenilik mevcut. Otomobile; keskin grafiklere sahip olan 12.3 inçlik dijital gösterge ve aynı boyuttaki multimedya ekranı, kablosuz Apple CarPlay veya Android Auto ile akıllı telefon bağlantıları, kablosuz telefon şarjı, perdesiz termal yalıtımlı panoramik cam tavan, 9 hoparlörlü JBL “premium ses sistemi”, “shift by wire” elektronik vites, günün her saatine göre değişebilen 64 renkli gelişmiş ambiyans aydınlatması, renkli Head-up Display ve Dijital İç Dikiz Aynası gibi birçok yeni özellik eklenmiş. 

f21ccf1bb24cb232f73430796e913407_3.jpg

Yeni Toyota C-HR Hybrid'in tıpkı dış tasarımı gibi kabini de son derece sportif. Aracın iç hatları sürücüyü kavrayacak şekilde tasarlanmış. Spor koltuklar artık daha premium bir hissiyat sunuyor. İlk nesil C-HR klostrofobik arka koltukları sebebiyle çok eleştiriliyordu. Arka yan camların daha büyük olması ve panoramik cam tavan sayesinde burada artık ilk nesil C-HR'a göre biraz daha aydınlık bir ortam sunuluyor. Araçta standart olarak sunulan perdesiz teknolojili ve termal yalıtımlı panoramik cam tavanın diğer avantajları da geleneksel bir cam tavandan farklı olarak ağırlığı 5 kg azaltması ve ek olarak baş mesafesinde 3 cm’lik kazanım sağlaması olarak gösteriliyor. Tavanın termal yalıtım özelliği ise yazın kızılötesi ışınları yansıtarak soğutma ihtiyacını, kış aylarında ise ısıyı içeride tutarak ısıtma ihtiyacını azaltıyor.

f21ccf1bb24cb232f73430796e913407_4.jpg

Yeni Toyota C-HR Hybrid, birçok teknolojik özelliğiyle öne çıkarken aynı zamanda daha çevreci bir otomobile de dönüşmüş. Yeni C-HR’da geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı ilk nesle göre iki kat artırılırken, bu malzemelere 100’den fazla parçada yer verilmiş. Bunlar arasında, geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılmış yeni bir koltuk döşemesi de bulunuyor. Otomobilde ayrıca vegan iç döşeme detaylarının yanı sıra hafif çelik platform ve yeni su bazlı boya teknolojisi kullanılmış.

1200f29422867696c7f8914ea3e8c967_1.jpg

Toyota C-HR'ı segmentindeki diğer birçok modelden ayıran en önemli özelliği ise tabii ki yine hibrit teknolojili motoru oluyor. Beşinci nesil 1.8 litre hibrit teknolojisiyle sunulan yeni C-HR 140 bg güce sahip. Bu da 0-100 km/s hızlanmasını 9.9 saniyede gerçekleştirmesini sağlıyor. İlk neslin yaklaşık 12 saniyelik 0-100 km/s süresi sunduğu dikkate alındığında, C-HR'ın performansında ciddi bir iyileşme olduğu anlaşılıyor. WLTP ölçümlerine göre 4.8 lt/100 km gibi düşük ortalama tüketimiyle de dikkat çeken Toyota C-HR, 108 g/km’lik oldukça düşük CO2 emisyon değerine sahip. Yani yeni hibrit ünite önceki Toyota C-HR modeline göre daha güçlü olmasına rağmen mevcut emisyon ve tüketim değerlerini de koruyor.

1200f29422867696c7f8914ea3e8c967_2.jpg

Toyota C-HR, tasarımına uygun olarak dinamik bir sürüş sunacak şekilde geliştirilmiş. Toyota’nın TNGA platformu üzerine inşa edilen araç, bağımsız arka süspansiyonla birlikte sunuluyor. Selefinden daha çevik ve sessiz olduğu görülen yeni model, keyifli ve daha konforlu bir sürüş karakterine sahip. Süspansiyonları, frenleri ve direksiyon sistemi yeniden tasarlanan aracta çeviklik ve sürüş konforu arasında ideal denge yakalanmış.

SINIFININ EN GELİŞMİŞ GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ
Toyota Safety Sense 3, Park Asistanı ve Sürüş Asistanlarını entegre eden T-Mate güvenlik özellikleriyle sınıfının en gelişmiş ve kapsamlı sistemini sunan yeni Toyota C-HR Hybrid, düşük hızlarda kazaları önlemeye yardımcı olan sistemiyle birlikte, Ön Çarpışma Önleyici (PCS), Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC), Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB), Akıllı Şerit Takip Sistemi (LTA), Acil Durum Sürüş Durdurma Sistemi (EDSS), Geri Görüş Kamerası, Güvenli Çıkış Asistanı, Geri Manevra Uyarı Sistemi ve Kör Nokta Uyarı sistemi gibi kapsamlı bir paket sunuyor. Yeni modelde standart olan Gelişmiş Otomatik Park Sistemi de, segmentinde ilk kez bu kadar kapsamlı olarak sunuluyor. C-HR hem L hem paralel park manevralarında direksiyon, vites değişimi, gaz ve fren kontrollerini tamamen kendi kendine yapabiliyor. Bu da özellikle şehir içi kullanımlarda Toyota C-HR’ın pratikliğini artırıyor. Segmentinde ilk kez Toyota C-HR’da sunulan Akıllı Şerit Değiştirme Asistanı, sinyal verildiğinde otomatik olarak şerit değiştirme işlemini tamamlayabiliyor.

957f864e1564a6e46f3dd07dc098f01f_3.jpg

ÇOK OKUNANLAR