YENİ MODELLER › 1915 bg'lik elektrikli canavar!

1915 bg'lik elektrikli canavar!

29 Mart 2018 / 23:25 Hırvat üretici Rimac'ın C Two modeli, elektrikli araç performansını bambaşka bir noktaya taşıyor

1915 bg'lik elektrikli canavar!

Rimac yeni elektrikli performans otomobilini Cenevre'de tanıttı. Markanın daha önce tanıttığı Concept One 1000 bg’den fazla güç üretiyordu. C Two adındaki yeni Rimac modeli ise dört köşesindeki elektrik motorlarıyla toplamda 1915 bg güç ve 2300 Nm tork verileri sunuyor. Bu kadar yüksek bir gücün aktarımı ise gelişmiş tork vektörleme teknikleriyle mümkün hale getirilmiş. Ön tekerlekler için tek oranlı iki adet aktarma, arka tekerlekler içinse iki vitesli ve karbon kavramalı iki adet aktarma tasarlanmış.

Rimac’ın 0-100 km/s hızlanma süresi 1.85 saniye olarak bildiriliyor. 4.3 saniyede 160 km/s'ye çıkan otomobil ilk 400 metreyi ise 9.1 saniyede geride bırakıyor. C Two, 0'dan 300 km/s hıza çıkmak için de sadece 11.8 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

51d9e6e9bff0f61a6bf5942f2dc0ecfd_0.jpg

C Two’da yer alan batarya kutusu 120 kWh enerji kapasitesine sahip ki, bu veri daha önce hiçbir elektrikli otomobilde görülmedi. Aracın performansıyla hiper otomobil, menziliyle grand tourer olduğunu ifade eden Rimac yetkilileri tam kapasite batarya ile yaklaşık 650 km’lik menzil sunulacağını belirtiyor. Verilen bilgiye göre; %80 şarj için, 250 kW şarj ünitesi ile yarım saat yeterli oluyor.

C Two, Rimac’ın kendi tasarımcısı Adriano Mudri’nin imzasını taşıyor. Tavanı yapıştırma usulüyle sabitlenen otomobilin gövdesi tamamen karbon fiberden oluşuyor. Kelebek kanadı formlu kapıları aşıp içeri geçmek biraz zor görünse de, kapıların tavanın bir kısmını alarak açılması kolaylaştırıcı bir detay olarak karşımıza çıkıyor. C Two’nun direksiyonuna geçmek içinse anahtara ihtiyacınız yok, çünkü bu otomobilde yüz tanıma sistemine yer verilmiş. Motorları da çalıştırmaya olanak sağlayan bu sistemin bir diğer detayı da yüzünüzü düşük ya da agresif görürse içeride rahatlatıcı müzikler çalması olarak gösteriliyor.

51d9e6e9bff0f61a6bf5942f2dc0ecfd_1.jpg

Modern ve keskin bir tasarıma sahip olan kabinde kişiselleştirilebilir üç adet dijital panel yer alıyor. Seviye 4 otonom sürüş özelliğine sahip olan C Two'da ayrıca bir de ‘sürüş asistanı’na yer verilmiş. Bu asistan piste çıkıldığında, ideal çizginin ve frenaj noktalarının gerçek zamanlı olarak görülebilmesini sağlıyor.

Otomobilin dört köşesinde çift salıncak mimarisi yer alırken, elektronik kontrol barındıran süspansiyon sistemi ile aktif yükseklik ayarı da sunuluyor. Forged jantlar aerodinami öncelikli hazırlanmış. Bu sayede hem frenler soğutuluyor, hem de tekerlek türbülansı azaltılıyor. Ayrıca arka kanadın hava freni fonksiyonu da mevcut. Otomobili durdurma görevi ise Brembo tarafından üretilen 390 mm’lik CCMR karbon seramik frenlere verilmiş.

ÇOK OKUNANLAR