
Opel Corsa ve Mokka'nın 48V hafif hibrit motor seçenekleri Türkiye'de...
22 Şubat 2026 / 23:46 Opel, B-HB segmentindeki Corsa ve B-SUV sınıfındaki Mokka modellerinin 48V hibrit versiyonlarını Türkiye pazarına sundu

Opel, Corsa ve Mokka modellerinin 48V hibrit versiyonlarını Türkiye’de satışa sundu. Her iki modelde de 1.2 litrelik turbo benzinli motor, 48V lityum-iyon batarya ve entegre elektrik motoru bir araya gelerek hibrit mimariyi oluşturuyor. Sistem, içten yanmalı motora kıyasla daha verimli ve akıcı bir sürüş sunarken, 100 km’de yaklaşık 0,8 litre yakıt tasarrufu sağlıyor.

Corsa Hybrid’de iki seçenek bulunuyor: 1.2 Hybrid 110 (100 HP) e-DCT6 Edition ve 1.2 Hybrid 145 (136 HP) e-DCT6 GS. GS versiyonunda kombine güç 145 HP’ye ulaşıyor ve sportif donanım ile performans odaklı bir karakter sunuyor. Mokka Hybrid ise 1.2 Hybrid 145 (136 HP) e-DCT6 GS versiyonu ile satışa sunuluyor ve SUV segmentinde hibrit teknolojiyi bir arada sunuyor.

Her iki modelde de hibrit güç ünitesi, Opel’in e-DCT6 çift kavramalı otomatik şanzımanı ile kombine edilerek titreşimsiz ve akıcı vites geçişleri sağlıyor. Elektrik motoru özellikle kalkış ve hızlanma anlarında destek vererek sürüş konforunu artırıyor. Bu yapı, şehir içi kullanımlarda performans ve verimlilik dengesini optimize ediyor.
Opel’in 48V hibrit teknolojisi, şehir içi kullanımda yakıt tüketimini azaltırken, sürüşü daha konforlu ve verimli hale getiriyor. Yeni Corsa ve Mokka hibrit modelleri, günlük kullanımda ekonomi ve performansı bir arada sunmayı hedefleyen seçenekler olarak Türkiye pazarına giriş yaptı.
-
Dacia, 2026’ya yenilenen model ailesiyle girdi
Dacia, Sandero'nun ardından Jogger ve Logan’ı da 2026’da Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor
-
Microlino Ataşehir’de
Borusan Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye’de satışa sunulan Microlino, showroom ağını genişletmeye devam ediyor
-
Scudo Kamyonet yerli üretimle satışta
FIAT Professional, Tofaş’ta üretilen 150 HP’lik yeni Scudo Kamyonet’i Türkiye pazarına sundu
-
Jeep Compass e-Hybrid satışa çıktı
145 beygirlik 48V hibrit motorla gelen yeni Compass e-Hybrid'in fiyatı 2.620.000 TL’den başlıyor
-
Togg Basketbol Milli Takımlarının ana sponsoru oldu
Togg, Türkiye Basketbol Federasyonu ile üç yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı
-
Opel Corsa ve Mokka'nın 48V hafif hibrit motor seçenekleri Türkiye'de...
Opel, B-HB segmentindeki Corsa ve B-SUV sınıfındaki Mokka modellerinin 48V hibrit versiyonlarını Türkiye pazarına sundu
-
Hyundai'nin Çekya fabrikası 5 milyonu aştı
Hyundai'nin Çekya’daki Nošovice fabrikasında üretilen 5 milyonuncu araç bir Tucson Hybrid oldu
-
MG'nin Hybrid+ teknolojili modelleri Türkiye'de
MG, Hybrid+ teknolojisine sahip yeni ZS ve HS modellerini satışa sundu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS