YENİ MODELLER › 2015 Audi TT’nin tasarım çizimleri ortaya çıktı

2015 Audi TT’nin tasarım çizimleri ortaya çıktı

21 Şubat 2014 / 22:05 Audi üçüncü jenerasyon TT modelinin tasarım çizimlerini basına sızdırdı

2015 Audi TT’nin tasarım çizimleri ortaya çıktı

Yeni TT tasarım anlamında şu anki modelden çok farklı değil, ancak otomobilin R8’den aldığı bazı detaylar dikkat çekiyor. Genel olarak bakıldığında yeni TT daha keskin duruşa ve LED far ve stoplara sahip olacak.

Audi logosu yeni TT’de bir önceki modelde bulunduğu ızgaranın üst kısmındaki yerinden kaputun ızgara ile birleştiği ucuna alınmış. Yeni otomobilde ayrıca daha geniş çamurluklar, eğimli tavan çizgisi ile arkadan ön farlara kadar inen omuz çizgisi ve liftback’e benzeyen bagaj kapağı göze çarpıyor.

Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde yer alan tamamen yeni Audi TT enine yerleştirilmiş tanıdık dört silindirli turboşarjlı benzinli motora sahip olacak. TT-RS ise gücünü 380 bg’lik beş silindirli motordan elde edecek. Motorların ürettiği güç tekerleklere standart olarak altı ileri manuel veya opsiyonel olarak çift kavramalı S-tronic altı ileri şanzıman üzerinden aktarılacak. quattro sistemi ise yine opsiyon listesindeki yerini alacak.

Audi yeni TT’nin kabinini Ocak ayında düzenlenen 2014 CES Fuarı’nda tanıtmıştı. Bu fuarda otomobilin iç mekanı 12.3 inçlik TFT ekran ve klima kontrol düğmelerine sahip dairesel hava çıkışları ile dikkat çekmişti. Otomobilin iç mekanının bunların yanında elden geçirilmiş orta konsola, S spor koltuklara, alüminyum detaylara ve kesik direksiyon simidine sahip olacağı da verilen bilgiler arasında.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR