RÖPORTAJ › '301'i geliştirirken analizler yaptık!'

'301'i geliştirirken analizler yaptık!'

12 Ekim 2012 / 02:55 Peugeot 301'in Ürün Sorumlusu Guillaume Clerc ile markanın yeni global sedanı hakkında konuştuk...

'301'i geliştirirken analizler yaptık!'
Paris Otomobil Fuarı'nda Peugeot standının bizim için en önemli modeli hiç şüphe yok ki 301 oldu. Bu otomobilin ürün sorumlusu Guillaume Clerc'e fuar ziyaretimiz sırasında bazı sorular yönelttik...

Peugeot 301'i hangi segmente konumlandırıyorsunuz?
Biz 301'i C-entry dediğimiz segmente konumlandırıyoruz. Otomobilimiz, özellikle Hyundai Accent ve Chevrolet Aveo gibi modellerin karşısında yer alıyor.

301 ile müşterilerinize neler sunacaksınız ve bu otomobilin iddialı olduğu noktalar nelerdir?
Öncelikle 301'in birçok kozu olduğunu belirtmek istiyorum. Özellikle stil açısından iddialı bir otomobil; 301, hem klasik hem de çağdaş stilin bir karşımı. Ayrıca yol tutuş ve iç mekan genişliği açısından da önemli avantajları bulunuyor. Bunlara ek olarak, fiyat konusunda da iddialı. 301, tüm pazarlarda erişilebilir bir fiyatla sunulacak.

Bu yeni sedan modelinizle ilk olarak hangi pazarları hedefliyorsunuz?
Hedef piyasa Türkiye ki; zaten araç İstanbul Autoshow'da da Peugeot standındaki yerini alacak. Bizim için ikinci önemli pazarsa Magrip, yani Kuzey Afrika ülkeleri. Ayrıca Doğu Avrupa'da, Ukrayna ve Rusya'da da bu aracımız piyasaya sürülecek.

Peugeot 301, rakiplere göre mi geliştirildi?
Hayır, öncelikle bazı analizler yaptığımızı bilmelisiniz. Müşterilerin ihtiyaçlarının üzerinde durduk. Gelişim aşamasında bir takım mülakatlar gerçekleştirildi. Müşterilerle, özellikle Türkiye gibi ülkelerde test sürüşleri gerçekleştirildi. Pazar araştırmaları yaptık ve bu bazda da burada gördüğünüz araç tasarlanmış oldu.

Avrupa'daki kriz sonucu araç pazarının daralması ve yeni pazarlardaki talebin artması sebebiyle mi Peugeot sedana yöneldi?
Bu noktada bilmeniz gereken şu; geliştirilme aşaması 2007 ve 2008'de başladı ki bu seneler kriz öncesine tekabül ediyor. Burada hedefimiz açıkça küreselleşme girişimimizi güçlendirmek ve daha fazla yer edinebileceğimiz bazı piyasaları fethedebilmekti. Çünkü bugüne kadar bu pazarlarda yeteri kadar mevcut değildik.

ÇOK OKUNANLAR