YENİ MODELLER › 500 bg’lik BMW M4 GTS ortaya çıktı!

500 bg’lik BMW M4 GTS ortaya çıktı!

08 Ekim 2015 / 20:55 Bavyeralı üretici yeni spor modelinden yalnızca 700 adet üretecek

500 bg’lik BMW M4 GTS ortaya çıktı!

BMW otomobil dünyasının merakla beklediği yeni modeli M4 GTS’i otomobilin Tokyo Otomobil Fuarı’nda yapılacak tanıtımı önceside gösterdi. Marka tarafından “BMW M4 Coupe’nin sınırlarını bir başka seviyeye çıkaran özel teknolojilere sahip yeni bir otomobil” sözleri ile betimlenen M4 GTS, ayarlanabilir ön splitter’a sahip olan yeni agresif aerodinamik gövde kiti, yeni kaputu ve CNC makinasında üretilmiş alüminyum bağlantı noktalarına sahip olan ayarlanabilir arka kanadı ile dikkat çekiyor. Özel versiyon ayrıca karbon fiber difüzör, titanyum egzoz sistemi ve Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerle çevrelenmiş M hafif alaşım jantlar ile birlikte geliyor. Ayrıca OLED stoplar bu otomobil ile birlikte ilk kez bir seri üretim otomobildeki yerini almış oluyor.

Yeni otomobilin iç mekanı  standart M4’ü andırıyor, ancak GTS’te Alcantara kaplı spor direksiyon simidi ve Alcantara/Merino deri kaplı karbon fiber yarış koltukları yer alıyor. Üç noktalı emniyet kemerleri, hafif malzemelerden üretilmiş orta konsol ve arka koltukların yerini alan fiberglas ile güçlendirilmiş plastikten üretilmiş destekler ise standart otomobilden farklı diğer iç donanımlar arasında yer alıyor. Clubsport Paketi’ni satın olan müşteriler ise Asit Turuncusu renkte boyanmış takla barına, altı noktalı emniyet kemerine ve bir yangın tüpüne sahip oluyor.

Yeni BMW M4 GTS’in kaputunun altında 3-litre hacimli altı silindirli TwinPower Turbo motor yer alıyor. Daha önce gösterilen konseptlerdeki gibi su enjeksiyon teknolojisine sahip olan bu ünite 500 bg güç ve 600 Nm tork üretiyor. M mühendisleri otomobilin güçlü motorunu M Double Clutch Transmission (M DCT / M Çift Kavramalı Şanzıman) ile eşlemiş durumda ve bu bileşim otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 sn’de tamamlamasını ve 305 km/s’lik maksimum hıza sahip olmasını sağlıyor. BMW ayrıca M4 GTS’in Nürburgring Nordschleife’yi 7 dakika 28 saniyede turladığını açıklıyor.

Karbon seramik frenlere ve ayarlanabilir M süspansiyonlara sahip olan yeni BMW M4 GTS’ten yalnızca 700 adet üretileceği bildiriliyor, ancak otomobilin fiyatı ile ilgili olarak henüz herhangi bir bilgi mevcut değil.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR