SEKTÖREL › 510 beygirlik Alfa Stelvio Türkiye’de…

510 beygirlik Alfa Stelvio Türkiye’de…

26 Ağustos 2018 / 08:24 Alfa Romeo Stelvio'nun 510 bg gücündeki en hızlı versiyonu Türkiye yollarına çıktı

510 beygirlik Alfa Stelvio Türkiye’de…

Alfa Romeo Stelvio’nun en güçlü versiyonu Quadrifoglio Türkiye’de satışa sunuldu. 7 dakika 51.7 saniyelik süresiyle Nürburgring’in seri üretim SUV rekorunu kıran Stelvio Quadrifoglio’da 510 bg gücünde 2.9 litrelik Twin-Turbo V6 motor ve 150 milisaniyede vites değişimi gerçekleştirebilen 8-ileri otomatik şanzıman görev yapıyor. 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.8 saniyede ulaşan otomobilin Q4 çekiş sistemi normal şartlarda tüm torku arka aksa aktarırken, limitlerde ön ve arka aks arasında yüzde 50 denge sağlayabiliyor. Özel AlfaLinkTM adaptif süspansiyon sistemiyle donatılan Stelvio Quadrifoglio'yu durdurma görevini ise ilk olarak Giulia’da görülen, Alfa Romeo markasına özgü yenilikçi elektromekanik Entegre Fren Sistemi (IBS) üstleniyor. 1830 kg’lik boş ağırlığa sahip olan en güçlü Stelvio, kategorisindeki en iyi ağırlık/güç oranına (3.6 kg/bg) ve 176 bg/lt ile litre başına en yüksek güce sahip.

aa1219035f3d213439bddb27453e80d3_1.jpg

Ön ve arka aks arasında ideal ağırlık dağılımı sunan Stelvio Quadrifoglio'nun karoserinde bolca alüminyum ve karbon fiber destekli malzemeler kullanılıyor. Üstün sürüş özellikleri için geliştirilen yarı sanal direksiyon miline sahip yeni çift salıncaklı ön süspansiyon, hızlı ve kesin direksiyon tepkilerini beraberinde getiriyor. Arka aksta Alfa Romeo’nun patentli dört buçuk kollu bağımsız süspansiyonu görev yapıyor.

Alfa Romeo Stelvio seçkin ve kaliteli malzemelerle bezenmiş iç mekânıyla orta boy premium SUV dünyasında fark yaratıyor. Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da şık detaylar ve sportif tatlar öne çıkıyor. Kaliteli malzemelerle ve birinci sınıf bir işçilikle şekillendirilen iç mekânda; deri, kumaş ve karbon fiber olmak üzere farklı malzemeler birbirini tamamlayan mükemmel bir uyuma sahip. Karakteristik Alfa DNA sürüş modu ile istenilen sürüş modu tercih edilebilirken, çift bölgeli iklimlendirme sistemi, Harman/Kardon imzalı 14 hoparlörle donatılan Alfa Connect bilgi ve eğlence sistemi gibi donanımlar, yaşam alanını eğlenceli kılıyor. Orta konsolun en üst noktasında sürücünün görüş alanında konumlandırılan ve Magneti Marelli ile birlikte geliştirilen entegre 3D navigasyonlu yüksek çözünürlüklü, 8,8 inç boyutundaki ekrana ve dairesel, kolay kullanımlı bir yönetim kumandasına sahip Alfa Uconnect üzerinden otomobille ilgili birçok kontrole erişilebiliyor. Gösterge tablosunun ortasında bulunan 7 inç büyüklüğe sahip TFT ekran üzerinden, sürüşle ilgili bütün temel bilgiler sürücünün görüş hizasında sunuluyor.

aa1219035f3d213439bddb27453e80d3_0.jpg

Alfa Romeo Marka Direktörü Sinan Saip Bel, Alfa Romeo’nun sportif SUV’u ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, otomotiv dünyasında iz bırakacak çok özel bir otomobil. Sahip olduğu teknoloji ve mühendislikle süper spor otomobiller arasında kendini ayrıştırabiliyor. Stelvio Quadrifoglio’yu Türkiye’ye gelir gelmez ilk sahibine teslim ettik” açıklamasında bulundu. 

ÇOK OKUNANLAR