SEKTÖREL › Alfa Romeo Junior’ın Ibrida versiyonu tanıtıldı

Alfa Romeo Junior’ın Ibrida versiyonu tanıtıldı

20 Ekim 2024 / 13:10 Alfa Romeo, tüm ürün yelpazesini sergilediği özel standı ile Paris Otomobil Fuarı’nda yerini aldı

Alfa Romeo Junior’ın Ibrida versiyonu tanıtıldı

Alfa Romeo, tüm ürün yelpazesini sergilediği Paris Otomobil Fuarı’nda, ayrıca Junior modelinin hibrit teknolojili Ibrida versiyonunun uluslararası lansmanını da gerçekleştirdi. Alfa Romeo tarafından, markaya özel üretilmiş çözümlerle donatılan, serinin sportif ruhunun simgesi olan %100 elektrikli Junior 280 Veloce'nin ulusal ön gösterimi de Paris Otomobil Fuarı’nda yapıldı.

İtalyan markanın stil ve sürüş deneyimine dair yeteneklerinin şimdi ve gelecekteki özgün 'manifestosu' niteliğinde olan, büyüleyici ve ödüllü modeli 33 Stradale de Alfa Romeo standındaki yerini aldı. Alfa Romeo aynı zamanda; sportif DNA'sını koruyarak elektrifikasyon çağına geçişini simgeleyen modeli Tonale'nin de makyajlı versiyonunun lansmanını Paris’te gerçekleştirdi.

136 beygir gücündeki Junior Speciale Ibrida, ürün gamının en yüksek donanım seviyesine sahip benzersiz bir konfigürasyonla dünya çapında ilk kez Alfa Romeo’nun Paris’teki standında sahneye çıktı. 156 beygirlik elektrik motorla da sunulan bu özel versiyon sportifliği, teknolojiyi ve konforu buluşturuyor. Paris'te sergilenen yeni Junior Speciale Ibrida, 136 beygirlik 48-V Hibrit VGT (Değişken Geometrili Turbo) mimarisine sahip. İçten yanmalı motor, en yüksek düzeyde güvenilirlik için değişken geometrili turbo ve dağıtım zincirine sahip 1.2 litrelik 3 silindirli Miller çevrim motorunu kullanıyor.

c0ecc61d494c85f36a5e8762038387c7_0.jpg

Junior Ibrida, zamanın %50'sinden fazlasında elektrikli modda şehir içinde hareket etmek için son derece akıcı bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Elektrikli sürüş sadece park manevraları sırasında veya kentsel alanlarda düşük hızlarda değil, aynı zamanda şehir dışında sınırlı bir yükle 150 km/s hıza kadar da sunulabiliyor. 

Estetik açıdan, logonun yeni yorumu, çift egzoz çıkışı, yeni ve aynı zamanda ikonik “Brera kırmızısı” vurgulara sahip mat spor kaplamalar ve 18 inçlik "Fori" alaşım jantlar, Paris’te sergilenen Junior Speciale Ibrida'nın göze çarpan özellikleri arasında yer alıyor. Junior Special Ibrida’nın kabin içi, deri direksiyon simidi, mükemmel ergonomi ve yapısal hafifliği bir araya getiren sarmalayıcı bir sırtlığa sahip sportif Sabelt koltuk gibi ayrıcalıklı donanımlarla öne çıkıyor.  

c0ecc61d494c85f36a5e8762038387c7_1.jpg

Havalandırma kanallarını, orta konsolu ve “teleskopik” gösterge paneli tasarımı ile zarif ve ayırt edici 8 farklı renkteki iç aydınlatma detaylara gösterilen özeni ortaya çıkarıyor. Oldukça üst seviyede olan bu donanımı tamamlamak için standart olarak sunulan güvenlik özellikleri arasında 2’nci seviye otonom sürüş, 180° geri görüş kamerası, eller serbest elektrikli bagaj kapağı ve yakın erişim teknolojisine sahip anahtarsız sistem yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR