LANSMAN › Alfa Romeo Tonale Türkiye'de...

Alfa Romeo Tonale Türkiye'de...

01 Ekim 2022 / 15:00 Alfa Romeo, C-SUV segmentine İtalyan şıklığını getiren yeni modeli Tonale’yi Türkiye pazarına sundu

Alfa Romeo Tonale Türkiye'de...

Stellantis birleşmesi sonrasında en çok yatırım yapılan markalardan biri olan ve Jean-Philippe Imparato’nun önderliğinde grubun “global premium” markası olma nosyonuyla yükselişini sürdüren Alfa Romeo’nun dönüşümünde önemli bir role sahip olan kompakt SUV modeli Tonale, 1.249.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ülkemizde Türkiye pazarına uygun 1.5 litrelik hibrit ve 1.6 litrelik dizel motor seçenekleriyle ithal edilen Tonale, Sprint, Ti ve Veloce olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle tercih edilebiliyor. Donanım paketleri arasında 50 bin TL’lik fiyat farkları bulunan kompakt SUV’nin hibrit motorla sunulan Veloce adındaki en üst versiyonu ise 1.399.000 TL’lik fiyat etiketi taşıyor.

fcb0b9c96ef497f62fb7d4a1f4afd916_1.jpg

Her iki motor seçeneği de önden çekişli aktarmaya sahip olan Tonale’nin, hibrit motorlu özel serisi “Edizione Speciale” Temmuz ayında markanın online satış kanalı üzerinden ön siparişe açılmış ve ilk 100 araç 15 dakika gibi kısa bir sürede tükenmişti.

4528 mm’lik uzunluğa sahip olan Tonale, uzun motor kaputu ve 1.6 metre seviyesindeki yüksekliğiyle sportif gövde oranları sunarken, birçok detayıyla da geçmişteki Alfa tasarımlarına sadık kalıyor. Full-LED Matrix farları, “3+3” düzeni ile efsanevi SZ Zagato konseptini çağrıştıran Tonale’nin stop grubu da farlarla uyumlu bir forma sahip. 

fcb0b9c96ef497f62fb7d4a1f4afd916_0.jpg

Tonale'nin kabini de diğer yeni nesil Alfa Romeo modellerinde olduğu gibi son derece sportif. Alüminyum, alkantara ve deri ile dekore edilen kabin, teleskopik gösterge paneli, hibrit versiyondaki büyük alüminyum vites kulakçıkları, üzerinde marş butonu bulunan üç kollu spor direksiyon simidi gibi detaylarla sürüş tutkunlarına göz kırpıyor. 12,3 inçlik TFT gösterge panelinde net ve okunaklı grafikler sunan Tonale’nin ön konsolundaki 10,25 inçlik yenilikçi dokunmatik ekran da güncel akıllı telefonlarla benzer ara yüzüyle kullanım kolaylığı sunuyor.

fcb0b9c96ef497f62fb7d4a1f4afd916_2.jpg

Tonale’nin her bir donanım paketinin ayrı bir müşteri grubunu hedeflediği açıklanıyor. Örneğin; giriş paketi olan Sprint ile ulaşılabilir fiyata sportif bir tasarım arayanlar hedefleniyor. Sprint’den itibaren tüm ürün gamında akılla adaptif sürüş yardımcısı standart olarak yer alıyor. Ti, üst düzey donanımı ayrıcalıklı ve şık bir dış tasarımla birleştiriyor. Ti paketinden itibaren LED matrix farlar, ambiyans aydınlatması, elektrikli bagaj kapağı gibi donanımlar sunulurken, Veloce ise üst düzey donanımı maksimum sportiflikle birleştiriyor. Veloce paketi, çift kademeli elektronik süspansiyon, Brembo fren kaliperleri, 19 inçlik elmas kesim jantlar, karartılmış arka camlar, alkantara döşeme ve alüminyum vites kulakçıkları gibi sportif detaylar içeriyor. 

fcb0b9c96ef497f62fb7d4a1f4afd916_3.jpg

Tonale, 2’nci seviye otonom sürüş sunan son nesil “Alfa Romeo Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri (ADAS)” ile donatılmış. Tonale, otomobilin çevresini dikey ve yanal olarak izleyen ön kamera ile “Akıllı Uyarlanabilir Hız Sabitleme” (IACC) ve “Şerit Ortalama” (LC) sistemlerini birleştirerek Seviye 2 otonom sürüşü mümkün kılıyor.  Entegre kamerayı kullanan sistem trafik işaretlerini algılıyor, bunları ekranda gösteriyor, sürücüyü mevcut hız sınırı konusunda uyarıyor ve sürücünün hızını tespit edilen sınıra düşürmesini öneriyor. Sürücü kabul ederse, hız sabitleyici ayarları otomatik olarak ayarlanıyor. 

fcb0b9c96ef497f62fb7d4a1f4afd916_4.jpg

Tonale’nin ülkemize iki farklı motor seçeneğiyle giriş yaptığından bahsetmiştik. Bu motorlardan bir tanesi olan 160 beygir gücündeki 1.5 litrelik hibrit motor, gücünü 7-ileri ve çift kavramalı Alfa Romeo TCT şanzıman üzerinden yola aktarırken, 15 kW güç ve 55 Nm ek tork sağlayan 48 voltluk “P2” elektromotor da, içten yanmalı motora destek oluyor. Tonale’nin hibrit sistemi çeşitli sürüş senaryolarında sadece elektromotoru kullanarak da çalışabiliyor. 

d66fac80b38d45a44580b87b3035bccc_0.jpg

Tonale'nin dizel versiyonunda ise 130 bg güç ve 320 Nm tork değeri sunan 1.6 litrelik turbo dizel ünite görev yapıyor. Değişken geometrili turboya sahip olan bu ünite, 6-ileri çift kavramalı Alfa Romeo TCT şanzıman ve önden çekişle eşleştirilmiş.

Tonale'nin bir de plug-in hibrit teknolojisine sahip 275 beygirlik güçlü versiyonu bulunuyor. Q4 çekiş sistemiyle donatılan ve 0'dan 100 km/s hıza 6,2 saniyede çıkabilen bu versiyon tamamen elektrik modunda şehir içinde 80 km'ye varan menzil sunuyor. PHEV teknolojili Tonale’nin Ocak ayında Türkiye pazarına sunulması planlanıyor.

Alfa Romeo, Tonale ile otomotiv sektöründe gerçek bir yenilik olan, değiştirilemeyen dijital varlık (NFT) teknolojisini de pazara sundu. Türkiye pazarında 2023 yılından itibaren aktif olacak  NFT sertifikaları, müşterinin onayı ile aracın tüm verilerini kaydedecek. Sertifikalarla, otomobilin uygun şekilde bakımının yapıldığını belgeleyerek ikinci el değerini yükseltecek etki yaratacak bir belge oluşturulacak. NFT sertifikası, ikinci el otomobil pazarında, kullanıcılar ve bayiler için ek bir güvenlik kaynağı oluşturacak.

d66fac80b38d45a44580b87b3035bccc_1.jpg

“ÖNCELİĞİMİZ HİZMET KALİTESİ VE EN İYİ MÜŞTERİ DENEYİMİ”
Özgür Süslü - Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü

Türkiye’de kompakt SUV’ların Premium Otomobil Pazarı’nın yüzde 21,5’lik pay ile en büyük segmentini oluşturduğunu söyleyen Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü Özgür Süslü “Türkiye pazarının müşteri taleplerine ve vergi sistemine uygun küçük hacimli motorları ile Tonale, pazarın en önemli segmentinde Alfa Romeo’nun iddiasını ortaya koyacak. Alfa Romeo markası olarak önceliğimiz satış adedinden ziyade hizmet kalitesi ve en iyi müşteri deneyimi. Bu yaklaşımımızı müşterilerimizin ödüllendirdiğini görüyoruz. Tonale’nin ürün gamına eklenmesi ile yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın satış rakamını geride bıraktık. Bu yıl sonunda ise geçtiğimiz yılın beş katından fazla satış adedine ulaşacağımızı öngörüyoruz. Özetle Alfa Romeo markası için Türkiye’de yeni ve büyümeye işaret eden bir dönem, Tonale ile başlıyor.” dedi.

Özgür Süslü “Mart 2022’de ilk gösterimi yapılan Tonale, Avrupa genelinde büyük ilgi gördü. Mart ayından bu yana Avrupa’da 20 bini aşkın sipariş almış olması heyecan verici. Tonale’yi ülkemizde Temmuz ayında ön siparişe açtık. İlk 100 aracımızın, markamızın Online Satış Kanalı “online.alfaromeo.com.tr” üzerinden 15 dakika gibi kısa bir sürede tükenmesi ülkemizde de modele olan ilginin göstergesi oldu. Ürün gamımıza dizel motor seçeneğinin ve ileriki dönemde şarj edilebilir hibrit versiyonların da katılması ile pazarın olumlu reaksiyonunun daha da hızlanmasını bekliyoruz.” dedi

ÇOK OKUNANLAR