GÜNDEM › Almanya'da satışlar yüzde 38 düştü!

Almanya'da satışlar yüzde 38 düştü!

06 Nisan 2020 / 13:52 Salgının etkisiyle Almanya'daki otomobil satışları Mart ayında yüzde 38 geriledi

Almanya'da satışlar yüzde 38 düştü!

Covid-19 salgını özellikle Avrupa ülkelerinde otomobil satışlarını olumsuz etkiliyor. Otomobil satışlarının en fazla düştüğü ülkeler, salgının en çok etkilediği İtalya, Fransa ve İspanya olurken, bu pazarlara göre satışların nispeten daha az etkilendiği Almanya da tarihindeki en çarpıcı daralmayı yaşıyor.

KBA Araç Tescil Ajansından verilen bilgiye göre; Almanya'daki otomobil satışları, koronavirüs pandemisinin etkisiyle Mart ayında yüzde 38 oranında düşerek 215.119 adede geriledi. Almanya'nın pazar lideri olan Volkswagen'in Mart ayındaki satışları yüzde 35 gerilerken, ikinci sıradaki Mercedes-Benz yüzde 28, üçüncü sıradaki BMW ise yüzde 21 oranında satış kaybetti. Audi yüzde 37 ile satışı en fazla azalan ikinci marka olurken, Ford ise yüzde 50 düşüş ile satış anlamında pandemiden en fazla zarar gören marka oldu.

Tesla ve Lexus, Almanya satışları nispeten iyi giden markalar arasında yer aldı. Lexus satışları sadece yüzde 2.8 oranında düşerken, Tesla ise yüzde 4.4 oranında satış kaybetti.

Özellikle Mart ayının ikinci yarısında düşen satışların pandemi tedbirlerinin sıkılaştırıldığı Nisan ayında daha da gerileyeceği tahmin ediliyor. Bu da Almanya pazarındaki 3.35 milyon adetlik 2020 yılı otomobil satış tahmininin geriye çekileceği anlamına geliyor. 

Kaynak: Automotive News Europe

ÇOK OKUNANLAR