SEKTÖREL › Chery'nin alt markası OMODA Türkiye'ye geliyor

Chery'nin alt markası OMODA Türkiye'ye geliyor

25 Ağustos 2025 / 14:41 Marka, Türkiye pazarına girişini D segmenti SUV modeli OMODA 7 ile yapıyor

Chery'nin alt markası OMODA Türkiye'ye geliyor

Küresel pazarda son dönemde adından söz ettirmeyi başaran OMODA markası, Türkiye otomotiv pazarına giriş için hazırlıklarını tamamlarken, markanın yeni amiral gemisi OMODA 7 modeli de ilk kez Türkiye’de kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. D segmentinde konumlanan bu yeni SUV, markanın teknoloji, tasarım ve premium mobilite yaklaşımını temsil ediyor.

Markanın Türkiye’deki konumlandırması yalnızca yeni bir model sunmakla sınırlı kalmıyor. OMODA, JAECOO ile birlikte faaliyet gösterdiği grubun küresel genişleme stratejisinin önemli bir ayağını da Türkiye pazarı üzerinden kuruyor. Bu bağlamda OMODA 7, hem marka açısından hem de Türkiye için önemli bir eşik olarak öne çıkıyor.

OMODA & JAECOO, bağlı olduğu Chery Grubu ile birlikte küresel pazarda güçlü bir büyüme gösteriyor. Grubun ilk yarıdaki toplam araç satışı 1,26 milyon adet, ihracatı ise 550 bin adet olarak gerçekleşti. Bu rakamlarla grup, Çin otomotiv ihracatında liderliğini sürdürürken, Fortune Global 500 listesinde de 233. sıraya yükseldi. OMODA & JAECOO markalarının Temmuz 2025 itibarıyla dünya genelinde toplam satış adedi ise 600 binin üzerine çıktı.Bu hızlı büyüme, grubun küresel stratejisinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Türkiye ise bu stratejide önemli pazarlardan biri olarak konumlanıyor. OMODA 7, bu bağlamda Türkiye’de yalnızca bir model lansmanı değil, aynı zamanda markanın bölgedeki uzun vadeli hedeflerinin de bir simgesi olarak öne çıkıyor.

OMODA Foto Galeri Tüm OMODA Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR