İLK BAKIŞ › Alpine konsepti Le Mans’da gösterilebilir

Alpine konsepti Le Mans’da gösterilebilir

13 Mayıs 2015 / 21:44 Renault'nun yeni spor otomobilinin 250 bg civarında güce sahip olacağı söyleniyor

Alpine konsepti Le Mans’da gösterilebilir

Renault’nun yeni Alpine konseptini önümüzdeki ay düzenlenecek olan Le Mans 24 Saat dayanıklılık yarışında tanıtabileceği konuşuluyor. Başlangıçta Renault ile Caterham’in ortak olarak yürüttüğü Alpine projesinin iki üreticinin ortaklığını bozması ile birlikte iki farklı son ürün ortaya çıkartacağı biliniyordu, son haberler ise Renault’nun kendi otomobilini 13-14 Haziran tarihlerinde düzenlenecek efsanevi yarışta tanıtacağını iddia ediyor.

Fransız üreticinin 2016 yılının sonunda üretmeye başlayacağı söylenen yeni model, markanın 600 milyon euro’luk yatırımı sonunda ortaya çıkartacağı yeni modeller arasında yer alıyor. Fransız dergi Challenges’a göre 30.000-35.000 euro arasında bir fiyat etiketine sahip olacak olan otomobilden yılda yalnızca 3.000 adet üretilecek.

Renault’nun yeni spor otomobilini kuzey Fransa’da yer alan Dieppe fabrikasında üreteceği söylenirken, Alpine’in 1.100 kg civarında ağırlığa ve yaklaşık 250 bg civarında güç üreten 1.6-litre benzinli turbo motora sahip olacağı iddia ediliyor. Yeni otomobilin bünyesinde Renault’nun partnerleri olan Nissan ve Daimler’in teknolojilerinden bazılarını barındırma ihtimali de oldukça yüksek...

Renault Alpine konsepti 2012 yılında tanıtılan Renault Alpine A110-50 konseptinin devamı niteliğinde olacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR