İLK BAKIŞ › Alpine, üretim otomobilini Şubat'ta gösterecek!

Alpine, üretim otomobilini Şubat'ta gösterecek!

03 Ocak 2016 / 14:37 Fransız üretici merakla beklenen otomobilini tanıtacağı tarihi açıkladı

Alpine, üretim otomobilini Şubat'ta gösterecek!

Alpine, Celebration konseptinin üretim versiyonunu 16 Şubat’ta tanıtmayı planladığını açıkladı. Otomobil dünyasının uzunca bir süredir merakla beklediği otomobilin, A110’un manevi halefi olması nedeniyle A120 adı ile anılabileceği söyleniyor. Ortaya çıkan patent tasarımları ise yaklaşık bir buçuk ay sonra tanıtılacak olan otomobilin nasıl görüneceği hakkında detaylı bilgi sağlıyor.

Otomobilin nasıl bir motordan güç alacağı konusunda henüz herhangi bir bilgi mevcut değil, ancak söylentiler Renault Clio RS’in 1.6-litre turbo motorundan türetilecek 1.8-litre hacimli turboşarjlı bir motorun A120’nin derisinin altında yer alacağını iddia ediyor. Söz konusu motorun 300 bg civarında güç üreteceği ve Renault’nun EDC çift kavramalı otomatik şanzımanı ile eşleneceği bilgisi de söylentiler arasında. Eğer söylentiler doğru çıkarsa yalnızca 1.100 kg ağırlığa sahip olması beklenen otomobilin bir hayli hızlı olacağı düşünülüyor.

Her ne kadar önümüzdeki ay tanıtılacak olsa da, Alpine patronu Bernard Ollivier otomobilin 2017 yılında satışa çıkacağını açıklıyor. Otomobilin fiyatı konusunda da henüz bir bilgi mevcut değil, ancak Alpine’in Porsche Cayman ve Alfa Romeo 4C gibi otomobillerin karşısına çıkmayı hedeflediği biliniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR