SEKTÖREL › Amarok'a 8-ileri otomatik şanzıman...

Amarok'a 8-ileri otomatik şanzıman...

22 Eylül 2012 / 03:16 Volkswagen'in pick-up sınıfındaki ilk modeli Amarok'un 8-ileri otomatik şanzıman seçeneği Türkiye’de

Amarok'a 8-ileri otomatik şanzıman...
Volkswagen Ticari Araç, Amarok modelinin otomatik şanzıman seçeneğini satışa sundu. Volkswagen markasının ve Avrupalı bir üreticinin pick-up sınıfında ürettiği ilk araç olma özelliğine sahip Amarok’un otomatik şanzımanlı versiyonu, 180 bg'lik 2.0 TDI motorla, Highline donanım seviyesinde ve 76.680 TL'lik anahtar teslim satış fiyatıyla alınabiliyor. Sınıfında bir ilk olma özeliğine sahip 8-ileri otomatik şanzımanıyla fark yaratan Amarok, manuel versiyonda olduğu gibi verimli, güçlü ve konforlu bir sürüş vaat ediyor.

Otomatik şanzımanlı Amarok 1.750 devirde 420 Nm’lik bir tork değeri sunarken, ortalama 8.2 litrelik yakıt tüketim rakamıyla da sınıfının en etkileyici tüketim değerine imza atıyor. Araçta kullanılan Torsen arazi şanzımanı, Amarok için yeniden tasarlanıp üretilmiş. Amarok için geliştirilen bu 8-ileri tam otomatik şanzıman, yeni teknolojisi sayesinde tıpkı DSG şanzımanda olduğu gibi seri, sarsıntısız ve tasarruflu vites geçişleri sağlıyor. 4Motion sistemi, sürekli 4 tekerlekten çekiş sağlarken, ön ve arka akstaki çekiş gücüne göre tork dağılımını 60:40 – 20:80 aralığında ayarlayan şanzıman, normal şartlardaysa gücü 40:60 oranında dağıtıyor. 

ÇOK OKUNANLAR