SEKTÖREL › Amerika'da en sadık müşteri Hyundai'de...

Amerika'da en sadık müşteri Hyundai'de...

17 Şubat 2012 / 18:59 J.D. Power’ın müşteri sadakati araştırmasında Hyundai, tüm otomotiv markaları arasında 2011'in birincisi oldu

Amerika'da en sadık müşteri Hyundai'de...
Amerika’nın önde gelen değerlendirme kuruluşu J.D. Power’ın her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdiği müşteri sadakati araştırmasının sonuçları açıklandı ve Hyundai tüm otomotiv markaları arasında 2011 yılında birinci oldu. Hyundai, bir önceki yıl elde ettiği %60’lık başarısını 4 puan daha yükselterek mevcut müşterileri tarafından araç yenileme sürecinde yeniden tercih edilme oranını %64’e çıkardı.

J.D. Power 2012 yılı müşteri sadakati araştırması, 2011 yılı içinde otomobilini yenileyen 117.001 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Bunlardan 73.733’ü sıfır kilometre otomobil satın alan, diğerleriyse ikinci el otomobil tercih eden kullanıcılar oldu. Araştırma, araç yenilemede yine aynı markayı tercih eden sadık müşterilerin oranını belirlerken, aynı zamanda markaların birbirinden müşteri çalma oranını da ortaya çıkarıyor.

2011 yılında Hyundai müşterileri %64’lük oranda markalarına sadık kalarak yeni otomobillerinde de tercihlerini Hyundai’den yana kullandılar. J.D. Power Hyundai’nin başarısı ile ilgili yaptığı açıklamada markanın özellikle kalite ve tasarım açısından gelişen modelleri sayesinde bu başarıyı elde ettiğini belirtti.

Hyundai Motor Amerika Başkan Yardımcısı Dave Zuchowski elde edilen başarı ile ilgili yaptığı konuşmada “Müşterilerimizin %64’ünün araçlarını yenilerken yine Hyundai markasını tercih etmeleri bizim için sevindirici bir sonuç. Hyundai değerini, kalitesi ve tasarımını deneyimleyen müşterilerimiz Hyundai’den vazgeçmiyor ve birçok alternatif arasından yine Hyundai’yi seçiyor. Müşterilerimizin bu sadakatine karşı biz ve bayilerimiz, müşterilerimize en iyi şekilde hizmet sunarak onlara teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR