FAYDALI BİLGİLER › Araçınız için Kış Bakımı Önerileri

Araçınız için Kış Bakımı Önerileri

23 Ekim 2013 / 09:55 Kış yaklaşıyor peki aracınız soğuk hava koşullarına hazır mı?

Araçınız için Kış Bakımı Önerileri

Kış aylarında meydana gelebilecek en kronik problemler dahilinde siz okuyucularımızı bilinçlendirmek adına bir takım bakım önerileri hazırladık.

Yaz mevsimini geride bırkamış olsak da sıcak havanın aracınız üzerindeki etkisi devam ediyor olabilir. Sıcak havadan kaynaklı gevşeyen V kayışı özelliğini kaybedebilir. V kayışı motordan aldığı gücü vantilatör, su pompası ve alternatöre iletir. Kayışın gevşemesi ve kopması halinde aracınız hararet yapabilir, elektrik sorunu yaşayabilir. Bu yüzden V kayışınızı ve triger kayışınızı kontrol ettirmenizde fayda var.

Kış aylarında düşük hava sıcaklığı radyatördeki suyu donma tehlikesiyle karşı karşıya bırakır. Bu durumla karşılaşmamak için aracınızın radyatörüne antifriz koymayı unutmayın.

Yağışlı havalrda görüşünüzü iyileştirmek ve kötüleştirmek sileceklerinizin durumuyla doğru orantılıdır. Aracınızın sileceklerinin bakımını yağışlar başlamadan önce yapın.

Kış mevsimi öncesinde hava filtrenizi kontrol etmeyi de unutmayın. Hava filtresi motora giden havayı süzdüğü için önemli bir parçadır.

Hava filtresi temizliği için;

-Temizleyici sprey kullanın. Filtreyi spreyle ıslatıp 15 dakika kadar bekleyin.

-15 dakika sonra filtreyi soğuk su ile durulayın. Suyun temiz olmasına dikkat edin. Durulama işlemini temiz kısımdan kirli kısma doğru yapın.

-Filtreyi kurumaya bırakın. Kurutmak için saç kurutma makinası vb kullanmayın.

-Filtre kuruduktan sonra hava filtresi yağı ile her tarafını yağlayın.

Bunlara ek olarak fren ve debriyaj balataları, araçta bulundurulması gereken çekme halatı, zincir, takoz gibi malzemeler, akü şarjı, bujiler kontrol edilmelidir.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR