SEKTÖREL › Arteon'da gelişmiş güvenlik teknolojileri...

Arteon'da gelişmiş güvenlik teknolojileri...

05 Haziran 2017 / 01:48 Volkswagen'in yeni modeli Arteon, ileri teknoloji ürünü güvenlik sistemlerine sahip...

Arteon'da gelişmiş güvenlik teknolojileri...

Volkswagen’in merakla beklenen yeni modeli Arteon yepyeni acil durum asistanları ile geliyor. Firmanın Emergency Assist 2.0 olarak adlandırdığı sistem, sürücüyü düşünülecek en kötü senaryoda bile güvende tutmak için geliştirilmiş. Bu sistemde Lane Assist, Side Assist, ACC (Adaptive Cruise Control) ve Park Assist kombine şekilde sürücünün güvenliğini sağlamak için ortaklaşa çalışıyor.

Sistem şu şekilde çalışıyor: Örneğin sürücü belli bir süre gaz veya fren pedalına dokunmaz, direksiyona bir müdahalede bulunmaz ise ilk olarak sesli ikazlar ve bir fren sarsıntısı ile sürücüyü uyarmaya  çalışılıyor. Sürücüden hala bir tepki alınamaz ise Emergency Assist 2.0 sırası ile şu işlemleri gerçekleştiriyor; sistem öncelikle dörtlü ikaz ışıklarını yakıyor, sonrasında Park Assist ve Lane Assist, sensörler ve direksiyon müdahalesi ile etraftaki sürücüleri uyarmak adına küçük manevralar yapıyor, bu sırada ise ACC gaz ve fren pedalına olan erişimi ile yavaş yavaş otomobilin durmasına katkıda bulunuyor.

Başka bir senaryo ise şu şekilde: Varsayalım otobanda gidiyorsunuz ve bu güvenlik sisteminin çalışması için gerekli koşullar oluştu. Sistem Lane Assist ve Side Assist özelliklerini kullanarak, aracınızı emniyet şeridine yanaştırıp durmasını sağlıyor ve bu sayede sürücüyü tehlikeli bir durumdan kurtarıyor. Bu sistem özellikle diğer Volkswagen grubu otomobillerinde de kullanılır ise bizce oldukça tercih edilecek bir sistem olabilir.

Haber: Arda Özişler

ÇOK OKUNANLAR