KONSEPT › Aston Martin Vanquish’e İtalyan dokunuşu…

Aston Martin Vanquish’e İtalyan dokunuşu…

23 Mayıs 2016 / 17:31 İtalyan tasarım stüdyosu Zagato ve Aston Martin, yeni konsepti Villa d’Este’de gösterdi

Aston Martin Vanquish’e İtalyan dokunuşu…

Aston Martin ve Zagato bir araya gelerek özel bir konsept otomobil ortaya çıkardı. Britanyalı üreticinin Vanquish modeli baz alınarak geliştirilen konsept otomobil Zagato’nun Milano’da bulunan merkezinde tasarlanırken, otomobilin mühendisliği Aston Martin tarafından Britanyada gerçekleştirildi.

İtalya’da düzenlenen Concorso d’Eleganza Villa d’Este etkinliğinde gösterilen yeni konsept otomobilin Zagato imzalı karbon fiber gövdesi, Zagato’nun imzası niteliğindeki çift bombeli tavan paneli ile dikkat çekerken, siyah renkte A-sütunları otomobilin tavanının havada duruyormuş gibi görünmesini sağlıyor. Arka kısımda hafifçe alçalan tavan çizgisi Aston Martin’in pist otomobili Vulcan’ın stoplarını andıran tasarıma sahip LED stoplar ile birlikte şık bir görünüm sağlıyor. Karbon fiber arka difüzörden çıkan dört egzoz çıkışı ise yeni konseptin gücünün göstergesi niteliğinde.

Aston Martin, otomobilin aynalarının One-77 modelinden ödünç alındığını vurgularken, Zagato’nun hünerleri iç mekanda da kendisini gösteriyor. Kırmızı ve siyah renklerdeki koltukların kafalıklarında Zagato’nun “Z” harfli logosu yer alıyor.

600 bg’lik maksimum gücünü 5.9-litre hacimli V12 motordan elde eden Aston Martin Vanquish Zagato iki firmanın 1960 yılında DB4 GTZ modeli ile başlayan birlikteliğinin son meyvesi olma özelliğini de taşıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR