SEKTÖREL › Aston Martin Virage İstanbul'da...

Aston Martin Virage İstanbul'da...

03 Ekim 2011 / 22:00 Virage, Borusan Otomotiv’in satış ve satış sonrası güvencesiyle, Aston Martin İstanbul’da otomobil tutkunlarını bekliyor

Aston Martin Virage İstanbul'da...
Aston Martin, yeni Virage modeliyle spor GT serisini tamamlıyor. Markanın DB9 ve DBS modelleri arasında konumlandırılan Virage, ilk kez 1 Mart 2011’de Cenevre Motor Show’da tanıtılmıştı. Otomobilde 6.500 devirde 490 bg güç ve 5.750 devirde 570 Nm tork üreten 6.0 litrelik V12 motor görev yapıyor. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.6 saniyede tamamlayan otomobilin V12 motoruna, karbonfiber destekli şaftı sayesinde enine dingil üzerine monte edilen ve 50:50 ağırlık dengesi sağlayan 6-ileri bir Touchtronic II otomatik şanzıman eşlik ediyor.

Virage’ın dinamikleri, daha çekici ve saf bir sürüş deneyimi sunmak üzere geliştirilmiş. Yeni geliştirilen adaptif süspansiyon sisteminin, yolu akıllı bir şekilde algılayarak, farklı koşullara uyum gösterdiği ve ideal yol tutuş sağladığı açıklanıyor. Sistem, normal sürüş ve spor konumlarında 10 farklı sertlik ayarı sunuyor.

Standart donanımda Karbon Seramik Matris (CCM) fren kaliperleri ile sunulan Virage'ın, progresif ve muazzam bir duruş gücüyle pazarda yeni bir trend başlattığı söyleniyor. Güçlü, dirençli ve konvansiyonel dökme demir disklerden daha hafif olan CCM fren sistemi, genel araç ağırlığının azaltılmasını sağlamanın yanı sıra, her bir tekerlekte ağırlık tasarrufu sunuyor.

Virage, kalbinde yatan gücü gösterir şekilde alçak ve geniş bir görünüm sergiliyor. Kuğu kanadı tasarımlı kapıları açan sürücü ve yolcuları, iç mekanda uzman el işçiliği ile üretilmiş Bridge of Weir derisinin oluşturduğu güzel bir ortam karşılıyor. Virage, Aston Martin’in Gaydon- Warwickshire, İngiltere’deki merkezinde 200 saati aşkın bir uzman el işçiliği ile üretiliyor. Aracın standart donanımları, arasında koltuk ısıtması, hız kontrol düzeneği, uydu navigasyonu, Bluetooth telefon uyumluluğu, Dolby® Pro Logic II® ile güçlü 700W Aston Martin Premium Ses Sistemi ve tam iPod® entegrasyonu yer alıyor.

Aston Martin Virage, 2011 yılının Ekim ayı itibariyle Aston Martin’in Türkiye’deki ilk ve tek yetkili satıcısı Aston Martin İstanbul’da otomobil tutkunlarını bekliyor.

ÇOK OKUNANLAR