LANSMAN › Astra GTC Şubat ayında Türkiye'de...

Astra GTC Şubat ayında Türkiye'de...

20 Kasım 2011 / 23:39 Yeni Opel Astra’nın sportif versiyonu 61.198 TL’den başlayan fiyatlarla Şubat ayında satışa sunuluyor

Astra GTC Şubat ayında Türkiye'de...
Opel Astra GTC’nin ikinci nesli yollara çıkmaya hazırlanıyor. İlki 5 yılda 400 bin adet satarak büyük bir başarı elde eden GTC’nin ikinci neslinin de şimdiden tüm dünyada 16 bin adetlik ön sipariş aldığı açıklanıyor. 2012 yılında tüm dünyada 60 bin adetlik satışa ulaşması beklenen en dinamik Astra, ülkemizdeyse Şubat ayının başında satışa sunulmuş olacak. Türkiye’ye iki farklı benzinli motor seçeneği ve Sport donanım seviyesiyle ithal edilecek olan yeni Astra GTC, 61.198 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyacak.

İki farklı turbo benzinli motor
Astra GTC’nin baz versiyonunda 140 bg gücünde 1.4 litrelik turbo motor görev yapacak. İlk etapta manuel şanzımanla birlikte sunulacak olan bu motor, kısa bir süre sonra  otomatik şanzıman opsiyonuyla da alınabilecek. 200 Nm tork değeri sunan bu motorun GTC’yi 0’dan 100 km/s hıza 9.9 saniyede çıkardığı, ortalama yakıt tüketimininse, otomatik Start/Stop özelliğinin de etkisiyle 5.9 lt/100 km olduğu açıklanıyor. GTC’nin daha güçlü versiyonundaki 180 bg gücündeki 1.6 Turbo motorsa 230 Nm tork değerine sahip. GTC’ye 7.2 sn’lik 0-100 km/s performansı sağlayan bu motor sadece manuel şanzımanla alınabilecek. Özellikle gençleri hedef alan Astra GTC’nin daha çok manuel şanzımanla tercih edileceği tahmin ediliyor.

Göründüğü kadar dinamik bir Astra
En sportif görünen Astra’nın sürüş karakterinde de sportiflik ve dinamizm odaklı teknolojilere yer verilmiş. Insignia’da bulunan HiPer Strut ön süspansiyon sisteminin daha da geliştirilmiş halinin görev yaptığı GTC’de Opel patentli Watt arka aks sistemine de yer verilmiş. 5 kapılı Astra’ya göre yüksekliği 15 mm azaltılan otomobilin iz genişlikleri de (önde 40 mm, arkada 30 mm) daha fazla. 19 ve 20 inçlik jant seçenekleri sunan GTC’de FlexRide adaptif şasi sistemi de bulunuyor. FlexRide, Standart, Tour ve Sport olmak üzere 3 farklı sürüş modu sunuyor.

Yüzde 50 artırılan eşya gözü hacmi ve 380 litrelik bagajıyla kullanışlı bir otomobil olduğu da açıklanan Astra GTC’nin donanım özellikleri de dikkat çekici. Panoramik ön cam, sürüşe duyarlı bi-xenon farlar, ergonomik spor ön koltuklar gibi donanımlara sahip olan GTC’de ayrıca bir de ‘OPC Line iç tasarım paketi’ sunuluyor. Bu paket OPC line direksiyon simidi, deri spor vites topuzu ve spor pedallardan oluşuyor. Ancak otomobilin 2-litrelik motora sahip gerçek OPC versiyonuysa ülkemize Mayıs ayında ithal edilmeye başlanacak.

Astra GTC'nin start/stop özellikle 140 bg gücündeki 1.4 litrelik versiyonunun 61.198 TL, 1.6 litrelik motor seçeneğininse 64.614 TL'lik fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR