YENİ MODELLER › Astra'nın tamamen elektriklisi de hazır

Astra'nın tamamen elektriklisi de hazır

25 Aralık 2022 / 18:17 Opel, plug-in hibrit Astra GSe'nin ardından, tamamen elektrikli Astra-e'yi de sunmaya hazırlanıyor

Astra'nın tamamen elektriklisi de hazır

Opel, Mokka ve Corsa'nın ardından kompakt modeli Astra'nın da tamamen elektrikli versiyonunu sunmaya hazırlanıyor. Astra böylece ilk kez tamamen elektrikli bir versiyona kavuşmuş olacak. Sadece hatchback değil, modelin Sports Tourer versiyonunu da elektriklendirecek olan Opel, böylece tamamen elektrikli bir station wagon sunan ilk Alman üretici olacak. 2023 yılının ilkbahar aylarından itibaren sipariş edilebilecek olan tamamen elektrikli Astra-e’nin Türkiye’de ise 2023 yılının ikinci yarısından itibaren satışa sunulması hedefleniyor. 

e6ec964bef32a2e573e4ed0be976ad6d_1.jpg

Yeni Astra-e ve Astra Sports Tourer-e modellerinde görev yapan elektrikli motor 115 kW/156 bg güç ve 270 Nm tork değerleri sunuyor. Diğer birçok elektrikli otomobilin maksimum hızı 150 km/s ile sınırlıyken, yeni Astra-e 170 km/s maksimum hıza sahip. Bunun dışında Astra-e kullanıcısı, sürüş tercihine bağlı olarak Eko, Normal ve Spor olmak üzere üç mod arasından seçim yapabiliyor. 

Yeni Astra-e, WLTP’ye göre 416 km’ye varan tamamen elektrikli sürüş menzili sunuyor. Verimliliğe önem veren mühendisler, kompakt batarya boyutu ile örnek bir menzil elde etmeyi başarmış. Yeni Astra-e, 100 kilometrede sadece 12,7 kWh elektrik tüketiyor. Bu tüketim ortalaması, yeni Astra-e’yi sadece günlük kullanım için mükemmel ve verimli bir araç yapmakla kalmıyor, aynı zamanda uzun yolculuklar için ideal bir yol arkadaşı yapıyor. Astra-e, 100 kW DC hızlı şarj istasyonunda yüzde 80 batarya kapasitesine yaklaşık 30 dakikada ulaşabiliyor. Tamamen elektrikli Astra ayrıca evdeki duvar tipi şarj istasyonu için standart olarak üç fazlı 11 kW dahili şarj cihazı ile donatılmış durumda. 

e6ec964bef32a2e573e4ed0be976ad6d_0.jpg

“Astra-e ve Astra Sports Tourer-e  gerçek bir öncü. Beş kapılı hatchback ve station wagon gövde tiplerinin yeni batarya elektrikli versiyonlarıyla kullanıcılar, günlük kullanıma uygun, konforlu ama daha da önemlisi emisyonsuz sürüşün keyfini sürebiliyor. Ulaşımda 'Greenovation' ile kastettiğimiz tam olarak bu” sözleriyle düşüncelerini aktaran Opel CEO’su Florian Huettl, “Aynı zamanda, elektrikliye geçiş hamlemize de hız kesmeden devam ediyoruz. Yeni Opel Astra-e, Avrupa'da tamamen elektrikli bir marka olma yolunda bizim için önemli bir kilometre taşı niteliğini taşıyor” dedi. 

ÇOK OKUNANLAR