SEKTÖREL › Audi 2013'e ödüllerle başladı...

Audi 2013'e ödüllerle başladı...

08 Şubat 2013 / 23:41 Audi, yeni yılla birlikte hem marka olarak hem de modelleriyle ödüller almaya devam ediyor...

Audi 2013'e ödüllerle başladı...
Audi, Ocak ayında dünya genelinde pekçok ödül aldı. Alman “Auto Motor und Sport” dergisinin, okuyucu oylarıyla belirlediği “Best Cars of 2013” ödüllerinde A1, "En İyi Kompakt" otomobil seçildi.

Auto Motor und Sport'un Çin’de yayınlanan edisyonu tarafından da, A6 L, Q5, A8 L modelleri segmentlerinin en iyileri olarak ödüllendirildi. Audi ayrıca, “En Çevreci Otomobil Üreticisi” ödülünün de sahibi oldu.

Alman Otomobil Kulübü ADAC, 28 markanın 52 modeli arasında Audi A3'ü ‘Kalite’ kategorisinde 2013 ‘Gelber Engel’ ödülüne layık görürken, markaya ABD'den de önemli bir ödül geldi. Dünyaca ünlü bilim ve teknik dergisi Popular Science, Audi’nin park asistan sistemini, “Geleceğin Ürünü” olarak gösterdi. Teknoloji kanalı “The Verge” ise Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (Consumer Electronics Show, CES) Audi’nin park asistanını “En İyi Otomotiv Teknolojisi”  ödülüyle ödüllendirdi. Park asistanı, Audi modellerinin kendi kendine park etmesine ve kapalı garajlara kendiliğinden girmesini sağlıyor. Sürücü, bu sistemi, akıllı telefon yardımıyla kontrol edebiliyor.  

Audi’ye iki ödül de İngiltere’den geldi. What Car?, A3 Sportback’i “Yılın Otomobili” olarak seçti. Ülkede yayınlanan “Business Car Magazin” ise Audi’nin spor modeli R8’i, “Yılın En İyi Spor Otomobili”  olarak gösterdi. A3 Sportback de aynı dergi tarafından “Yılın En İyi İş Otomobili” kategorisinde üçüncü seçildi.

Audi, İsviçre’deyse “Auto Illustrierte” dergisinin okuyucuları tarafından ödüllendirildi. A1 küçük segmentte "2013’ün En İyi Aracı" olarak seçilirken, A3 kompakt segmentte üçüncü, A5/A5 Sportback ile A4/A4 Allroad quattro ise orta segmentte ikinci ve üçüncü oldular. A6, lüks segmentte üçüncü sırada yer alırken, A7 dördüncü, R8 Spyder da Cabrio segmentinde üçüncü sırada yer aldı.

ÇOK OKUNANLAR