KONSEPT › Audi 525 bg’lik A3 Sedan konseptini tanıttı

Audi 525 bg’lik A3 Sedan konseptini tanıttı

23 Mayıs 2014 / 20:53 Audi A3 clubsport quattro önümüzdeki hafta Wörthersee’de çıplak gözlerin karşısına çıkacak

Audi 525 bg’lik A3 Sedan konseptini tanıttı

Audi yüksek performanslı A3 clubsport quattro konseptini geçtiğimiz günlerde internet üzerinden tanıttı. S3 Sedan’ı baz alan konsept otomobilde, standart S3’te bulunan 300 bg’lik dört silindirli 2-litre TFSI motorun yerine, RS Q3’ten alınan beş silindirli 2.5-litre TFSI motora yer verilmiş. RS Q3’te 310 bg güç ve 420 Nm tork üreten bu ünite, clubsport quattro’da 525 bg güç ve 600 Nm tork üretmek için elden geçirilmiş ve üretilen bu güç ve tork yere quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ve kalkış kontrol sistemine sahip 7-ileri S-tronic şanzıman üzerinden aktarılıyor.

1527 kg’lik iddialı ağılığıyla konsept otomobil 0-100 km/s sprintini tamamlamak için sadece 3.6 sn’ye ihtiyaç duyuyor ve hızlanmayı 310 km/s’ye kadar sürdürebiliyor. Bu değerlerin çok büyük ihtimalle daha büyük bir turboşarj ve daha farklı bir intercooler ile elde edildiği düşünülüyor.

S3 Sedan’a kıyasla 10 mm daha alçak gövdeye sahip olan otomobildeki bu değişiklik daha sportif süspansiyon ayarlarıyla elde edilmiş. Audi ayrıca konsept otomobil için 275/25 R21 lastiklerle çevrelenmiş 21 inçlik alaşımlar ve karbon seramik fren diskleri kullanmayı uygun görmüş.

A3 clubsport quattro Manyetik Mavi rengine ve karbon fiberden üretilen ön splitter, kapı eşikleri ve oval çift egzoz çıkışına sahip arka difüzörüyle oldukça agresif bir gövdeye sahip. Audi’nin Matrix LED farları otomobildeki yerini alırken, tanıdık iç mekan yarış koltukları, dört noktalı emniyet kemerleri ve iki kask için yeterli bagaj alanıyla dikkat çekiyor.

Otomobilin üretim versiyonu hakkında henüz herhangi bir bilgi yok, ancak A3 clubsport quattro’nun Audi’nin RS3’te yer vereceği beş silindirli 2.5-litre TFSI motoru tanıtma şekli olduğu düşünülüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR