KONSEPT › Audi A2 Concept

Audi A2 Concept

09 Eylül 2011 / 02:16 En son 2005 yılında üretilen A2 yeniden hayat buluyor. Ancak o, şimdilik sadece elektrikli bir konsept

Audi A2 Concept
Audi'nin A1'den önceki en küçük modeli olan ve üretimine 2005 yılının Ağustos ayında son verilen A2 modeli yeniden gündemde. Henüz konsept aşamasında olan araç, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Audi A2 konseptinin, şıklık, kullanışlılık, kalite ve konforu, tutumlulukla bir arada sunmayı hedeflediği açıklanıyor. Sadece 3.8 metre uzunluğunda,1.69 metre genişliğinde ve 1.49 metre yüksekliğinde bir gövdeye sahip olan konsept, hafif materyallerden üretilmiş ve sadece 1150 kg ağırlığında.

A2'nin yüz hatları küçük kardeşi A1’e benziyor. Ancak farlarda LED'lere yer verilmiş, arkada da görüş koşullarına adapte olabilen akıllı stop lambaları bulunuyor. Arka sis farlarındaysa lazer diotları kullanılmış. A2, önden arkaya uzanan bir ışık kuşağına da sahip. Bu kuşağın stoplar üzerindeki uzantıları, arkadan gelen sürücüler için frenleme kuvveti hakkında ipucu veriyor.

Otomobilin iç mekanında da ışık kuşakları kullanılmış. 4 kişilik kokpit sade ve temiz bir tasarıma sahip, ancak son derece fütüristik görünüyor. Direksiyonda dokunmatik tuşlar bulunuyor ve gösterge paneli ile kokpitte bulunan ekranlar üzerinden birçok fonksiyona ulaşılabiliyor. Dört adet koltuğun bulunduğu kabinde eşya gözlerine de yer verildiği görülüyor ve bunlardan biri de ön yolcu koltuğunun altında bulunuyor. A2'nin çift katlı bagaj alanına, ön tekerleği sökülecek şekilde bisiklet yüklenebiliyor.

Elektrikli bir motora sahip olan konsept, maksimum 116 beygir güç üretiyor. Tek kademeli bir şanzımana sahip olan otomobilin elektrik motoru ön tekerlekleri tahrik ediyor. A2, tamamen dolu bataryayla 200 km yol gidebiliyor. 400V prizlerle 1.5 saatte şarj olabilen bataryalar, geleneksel 230V'lik prizlerle de 4 saatte doluyor. Audi A2 konseptinin performansı da gayet yeterli; küçük otomobil, 0’dan 100 km/s hıza ulaşabilmek için 9.3 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR