SEKTÖREL › Audi A3'ün güvenliğine de 5 yıldız...

Audi A3'ün güvenliğine de 5 yıldız...

31 Ağustos 2012 / 18:22 Yeni A3, EuroNCAP tarafından pasif çarpışma güvenliğinde en iyi derece olan 'Beş Yıldız' ile ödüllendirildi

Audi A3'ün güvenliğine de 5 yıldız...
Araç dayanıklılıklarını Avrupa koşullarını temel alarak test eden bağımsız derecelendirme kuruluşu EuroNCAP’in açıkladığı sonuçlara göre Audi A3, ön ve yan çarpışmalarda yetişkin yolcu koruması, çocuk güvenliği ve yaya korumasında 5 yıldız ile ödüllendirildi. Yetişkin korumasında yüzde 95'lik bir derece elde eden A3, çocuk güvenliğinde yüzde 87, yaya güvenliği kriterindeyse yüzde 74'lük derecelere imza attı.

Birçok Avrupa ülkesindeki standartların üzerinde değerlendirme kriterlerine sahip olan EuroNCAP’ın yaptığı testler neticesinde Audi A3’ün ön koltukların yanında arka koltuklarda da bulunan emniyet kemeri ikaz sistemi ve gündüz de yanan otomatik farlar takdir kazandı.

Gücenlik asistanları kriterinde yüzde 86'lık derece elde eden yeni nesil A3, birbirinden önemli aktif ve pasif güvenlik sistemlerini bir arada bulunduruyor. Yorgunluk algılayıcı sistemden, adaptif cruise control sistemine, şerit değiştirildiğinde sürücüyü uyaran aktif şerit asistanına kadar birçok güvenlik sistemi A3’te opsiyon olarak sunuluyor.

Audi A3'ün çarpışma testi görüntülerini aşağıdaki video bölümünden izleyebilirsiniz...


ÇOK OKUNANLAR