YENİ MODELLER › Audi, A5 Sportback’i tamamen yeniledi

Audi, A5 Sportback’i tamamen yeniledi

07 Eylül 2016 / 09:59 İkinci jenerasyon A5 Sportback yeni teknolojilere ve daha rafine bir tasarıma kavuştu

Audi, A5 Sportback’i tamamen yeniledi

Audi’nin dört kapılı coupe modeli A5 Sportback’in doğuşundan günümüze yedi yıl geçti ve ilk jenerasyon otomobilin görevini tamamlamasının ardından merkezi Ingolstadt’ta yer alan üretici beğenilen modelinin ikinci jenerasyonunu ortaya çıkardı.

Tıpkı yeni jenerasyon A4’te olduğu gibi tasarımda devrimden çok evrim gerçekleştiren Audi’nin yaptığı değişikler otomobilin çağı yakalamasına yardımcı olmuş. 4.733 mm uzunluğu, 1.843 mm’lik genişliği, 1.386 mm’lik yüksekliği ve 2.824 mm’lik aks aralığı ile şık çizgilerini sportif ve dengeli proporsiyonlar ile tamamlayan otomobilin dinamizmi ise uzun aks aralığı, bombeli kaput ve ve kısa ön ile arka çıkıntılar tarafından vurgulanmış. Yeni jenerasyon A5 Sportback’in ön tasarımı ince farlar, daha ince ızgara ve hava girişleri sayesinde bir önceki jenerasyona kıyasla daha alımlı hale gelmiş. Otomobilin profilinde sürpriz bir nokta bulunmazken, ince stoplar ile çıkıntılı ve bombeli bagaj kapağı ise modelin ağabeyi A7’ye benzemesini sağlamış.

Audi yeni jenerasyon otomobilinin iç mekanını da tamamen yenilemiş. İç mekanda ilk bakışta Alman üreticinin yeni üç kollu direksiyon simidi dikkat çekerken, direksiyon simidinin arkasında ise otomobilin opsiyon listesinde yer alan ve 12.3 inçlik ekrana sahip olan Audi Sanal Kokpit gösterge paneli yer alıyor. Ön konsolda yer alan 8.3 inçlik infotainment sistemi ve yeni çift bölgeli klima kontrolleri iç mekanın daha modern görünmesine yardımcı oluyor. Multimedya sistemi düğmeleri ile yer değiştiren yeni vites topuzu ise lüks hissinin artmasına yardımcı oluyor.

Başlangıçta ikisi TFSI turbo benzinli ve üçü TDI turbo dizel olmak üzere beş motor seçeneğine sahip olacak olan otomobilin baz motor seçeneği olan 2-litre hacimli TFSI ünite 190 bg güç ve 320 Nm tork üretiyor. Diğer benzinli motor seçeneği olan 2-litre TFSI motorun verileri ise 252 bg ve 370 Nm olarak açıklanıyor. Dizel motor seçenekleri tarafında ise biri 2-litre TDI, ikisi 3-litre TDI olmak üzere üç farklı motor seçeneği yer alıyor. 2-litre TDI motorlu Audi A5 Sportback 190 bg güç ve 400 Nm tork üretirken, 3-litre TDI motor 218 bg ve 286 bg olmak üzere iki farklı güç çıkışı ile sunuluyor. Audi A5 Sportback ürün gamının zirvesinde yer alan S5 Sportback 354 bg gücündeki 3-litre hacimli V6 turbo benzinli motor ile birlikte geliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4.7 sn’de tamamlayan bu otomobilin (elektronik olarak sınırlandırılmış) maksimum hızı ise 250 km/s olarak açıklanıyor.

Audi, yeni jenerasyon A5 Sportback’i Almanya’da ve Avrupa’da 2017’nin ilk aylarında satışa çıkarmayı planlarken, otomobilin giriş fiyatını Almanya’da 37.800 euro olarak duyuruyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR