İLK BAKIŞ › Audi daha sıcak bir SQ2 üretmeyi düşünüyor

Audi daha sıcak bir SQ2 üretmeyi düşünüyor

25 Haziran 2016 / 22:17 Üreticinin en küçük crossover'ının daha sportif versiyonları 2017 yılının sonu itibarı ile ortaya çıkabilir

Audi daha sıcak bir SQ2 üretmeyi düşünüyor

Audi yeni Q2 modelini önümüzdeki sonbaharda satışa çıkaracak olmasına karşın, şimdiye kadar ürettiği küçük crossover’ının daha sportif bir versiyonunu üretmeyi planlıyor. Audi’nin teknik gelişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Stephan Knirsch, markanın A3/S3 ve Q2 modellerinin aynı MQB platformu üzerinde yer aldığı göz önünde bulundurulunca sportif bir SQ2 modelini üretmenin “görece kolay” kolay olacağını açıklıyor. Knirsch Auto Express’e verdiği röportajda sözlerine üretilmesi söz konusu olan SQ2’de S3’ün 310 bg güç ve 380 Nm tork üreten 2-litre hacimli TFSI motoruna yer verilmesinin düşünüldüğünü de söyleyerek devam ediyor.

Auto Express iddiaları ilerleterek Audi’de yer alan başka kaynaklardan aldığı bilgiye göre markanın 400 bg’lik güce sahip olacak çok daha güçlü bir RS Q2 üretmeyi de planlayabileceğini iddia ediyor. Standart Audi Q2’nin önümüzdeki sonbaharda satışa çıkacağını düşünürsek, söz konusu daha güçlü versiyonlardan daha güçsüz olan SQ2’nin 2017 yılı sonu, daha güçlü olan RS versiyonunun ise 2018 yılı sonundan önce piyasaya sürülmesi pek olası değil.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR