MOTORSPORLARI › Audi, Dakar'da tarih yazdı

Audi, Dakar'da tarih yazdı

25 Ocak 2024 / 01:51 Audi, RS Q e-tron ile kazandığı Dakar Rallisi'nde bir elektrikli araçla ilk zaferine ulaşmış oldu

Audi, Dakar'da tarih yazdı

Audi, 2024 Dakar Rallisi'nde yüksek voltajlı batarya ve enerji dönüştürücüye sahip elektrikli yarış otomobiliyle ilk zaferine ulaşarak tarih yazdı. Sekiz etap boyunca rallide üstünlüğü elinde bulunduran Carlos Sainz/Lucas Cruz ikilisinin dışında diğer iki ekip de takımın başarısına önemli katkılar sağladı. 

9ae3b1e89d5db5841f356bdec2d9f694_2.jpg

Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger ikilisi etap zaferine ulaşırken, Mattias Ekström/Emil Bergkvist ikilisi ise sıralama da dahil olmak üzere iki gün klasman birinciliği kazandı.

Motosporları tarihine Audi adını altın harflerle yazdırdıklarını söyleyen Audi Motorsport Başkanı Rolf Michl;  “Bu zaferi kelimelere aktarmak zor. Bunu sindirmemiz birkaç gün daha alacak. Bu spor aynı zamanda şansla da ilgili. Geçen sene bunun eksikliğini yaşadık. Başarısızlıklara rağmen asla pes etmeyen harika bir ekibimiz var. Ekibinize güvenirseniz imkansız gibi görünen şeyleri bile başarabilirler. Uzun ve sıkı çalışmayla bu zorluğun üstesinden geldik. Zafere ulaşan ekibimiz Carlos ve Lucas olağanüstü. Carlos sadece üst düzey bir pilot değil, aynı zamanda insanları önemseyen, her ayrıntıya kendini kaptıran ve asla kendinden memnun olmayan, kocaman yürekli bir efsane. Takımımız için mücadele etmesi büyük bir onur. Aynı şekilde Lucas'ın özenli çalışması ve becerisi olmasaydı bu başarı da mümkün olamazdı. Tüm ekibe çok teşekkür ederiz.” dedi.

9ae3b1e89d5db5841f356bdec2d9f694_0.jpg

Audi ve markanın pek çok hayranı adına çok mutlu olduğunu söyleyen Carlos Sainz da “Bu zafer benim için çok şey ifade ediyor. Dört farklı markayla dördüncü zaferim. Ekip, Dakar Rallisi'nde birinci olmamızı sağlayan çok özel bir konsept geliştirdi. Sadece Audi bu riski alacak kadar cesurdu. Bu konsept ile tarih yazdığımız için çok mutluyum. Hem de yaşadığım en zorlu rallilerden birinde. Ailem ve tüm Audi ailesi burada. Markaya, bize inanan ve bunu mümkün kılan Rolf Michl ve Sven Quandt'a teşekkürler. Bize çok yardımcı olan Mattias, Emil, Stéphane ve Edouard'a da teşekkürler. Bu büyük bir zafer.” dedi.

9ae3b1e89d5db5841f356bdec2d9f694_3.jpg

Takım adına çok mutlu olduğunu belirten Lucas Cruz ise, “Bu coşkulu ekip bizim için çok gelişmiş bir otomobil hazırladı. Ve bu konseptle Dakar'da zafere ulaştık. Herkese çok minnettarım. Yarış boyunca stres ve gerginlik yüksekti. Her gün son derece zorlu etapların üstesinden geldik ve aracımız sorun çıkartmadan işini yaptı.” şeklinde bilgi verdi.

9ae3b1e89d5db5841f356bdec2d9f694_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR