YENİ MODELLER › Audi dünyanın en güçlü dizel SUV’sini tanıttı!

Audi dünyanın en güçlü dizel SUV’sini tanıttı!

15 Mart 2016 / 12:39 Audi SQ7 TDI 435 bg güç üreten 4-litre hacimli V8 turbo dizel motora sahip

Audi dünyanın en güçlü dizel SUV’sini tanıttı!

Audi, şu anda pazarda yer alan en güçlü dizel SUV olma unvanına sahip yeni modeli SQ7 TDI’ın üzerindeki örtüyü kaldırdı. Kaputunun altında yer alan ve elektrikli kompresöre (EPC) sahip olan ilk seri üretim motor olma özelliğini taşıyan tamamen yeni 4-litre hacimli V8 TDI motorundan 435 bg güç ve 900 Nm tork elde eden model, 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 sn’de tamamlıyor ve (elektronik olarak sınırlandırılmış) 250 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor. Audi mühendisleri yukarıda bahsi geçen ve motoru destekleyen EPC’nin düşük devirlerde yaşanan turbo gecikmesini tarihe gömdüğünü açıklarken, motorun 900 Nm’lik maksimum torkunu 1.000 d/d’den itibaren üretmeye başlıyor oluşu bu açıklamayı destekliyor. Maksimum 7 kW’lık güce sahip olan EPC, gücünü otomobilin bagajının alt kısmına yerleştirilmiş olan 48 voltluk lityum-iyon pil grubunun da bağlı olduğunu 48 voltluk elektrik alt sistemi üzerinden elde ediyor.

435 bg’lik 4-litre hacimli V8 TDI motorun göze çarpan bir başka yanı ise yakıt verimliliği. Ingolstadtlı üreticinin yetkilileri SQ7 TDI’ın ortalama yakıt tüketim değerini 7.4 lt/100km, CO2 salım değerini ise 194 g/km olarak bildiriyor. Audi, yeni sportif SUV’nin 8-ileri şanzımanının da elden geçirildiğini ve bu yeni şanzımanın artık daha hızlı ve verimli vites geçişleri sağladığını bildiriyor. 8-ileri otomatik şanzımanın yanı sıra kilitli merkez diferansiyele sahip quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşlenmiş V8 TDI motora sahip yeni SQ7 TDI standart olarak 285/45’lik lastiklerle çevrili 20 inçlik alaşım jantlar ile birlikte sunuluyor. LED farlar 0.34 Cd’lik hava sürtünme katsayısına sahip olan yeni modelde standart donanım olarak yer alırken, müşteriler daha iyi aydınlatma sunan matrix LED far opsiyonunu da tercih edebiliyor.

Beş koltuklu veya yedi koltuklu olarak satın alınabilecek olan Audi SQ7 TDI, Avrupa’da bahar içerisinde satışa sunulacak ve Almanya’da 89.900 euro’dan başlayan fiyatlara sahip olacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR