KONSEPT › Audi hidrojenli otomobillere göz kırpıyor

Audi hidrojenli otomobillere göz kırpıyor

14 Ocak 2016 / 20:49 Merkezi Ingolstadt’ta yer alan üretici h-tron quattro konseptini Detroit’te gösterdi

Audi hidrojenli otomobillere göz kırpıyor

Volkswagen Grubu’nun premium markası Audi, Detroit Otomobil Fuarı’nda hidrojen ile çalışan yeni konsept otomobili h-tron quattro’yu tanıttı. Markanın alternatif yakıtlara olan ilgisini ortaya sunan konsept otomobil, önde 122 bg, arkada ise 190 bg güç üreten iki elektrikli motora sahip. Tamamen elektrikli quattro sistemin sahip olduğu pil grubu ise kısıtlı bir süre için ekstra 136 bg’lik güç sunabiliyor.

0-100 km/s hızlanmasını yedi saniyenin altında tamamladığı söylenen yeni h-tron konsepti 600 km’lik menzile sahip. Konsept otomobilin hidrojen tanklarının tamamen dolmasının dört dakika civarında sürdüğü söylenirken, bu sürenin standart benzinli, dizel otomobiller ile kıyaslanabilir olduğunun altı çiziliyor.

Alternatif yakıt ile çalışmasının yanı sıra, 2017 yılında satışa sunulması beklenen gelecek jenerasyon A8’de yer alacak olan otonom sürüş ve park teknolojisine de sahip olan h-tron konsepti, 60 km/s’ye kadar hızlarda kendi kendini sürebiliyor.

Konsept otomobilin iç mekanı markanın geçtiğimiz yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı e-tron quattro konseptini anımsatırken, konsept otomobilin üretiminin gerçekleşmesi durumunda söz konusu olacak modelin, Audi’nin üzerinde çalıştığı iddia edilen Q6 modelinin yakıt hücreli versiyonu olması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR