GÜNDEM › Audi, Ingolstadt’ta bir milyonuncu Q5’i üretti

Audi, Ingolstadt’ta bir milyonuncu Q5’i üretti

22 Ağustos 2016 / 17:08 Alman üreticinin crossover modeli Ingolstadt fabrikasının yanı sıra Çin ve Hindistan’da da üretiliyor

Audi, Ingolstadt’ta bir milyonuncu Q5’i üretti

Audi, Q5 modeli üretiminde önemli bir noktayı geride bıraktı. Markanın merkez fabrikası olan Ingolstadt fabrikasında üretilen bir milyonuncu Q5 modelinin üretim bandından inişini kutlayan Alman üretici, bu fabrikada üretilen bir milyonuncu Q5 modeli olma özelliğini taşıyan Sepang Mavisi renkli SQ5’in Almanya’da bir aileye teslim edileceğini duyurdu. Audi, Q5 modelinin üretimine 2008 yılında başlamıştı. Markanın ikinci SUV modeli olma özelliğini taşıyan otomobilden geçtiğimiz yıl 266.968 adet satmayı başaran Audi, bu satış miktarı ile 2014 satışlarını yüzde sekiz civarında geliştirmişti.

Q5 modelini Ingolstadt fabrikası dışında Çin ve Hindistan’da da üreten Ingolstadtlı üretici, şimdiye kadar toplam yaklaşık 1.6 milyon adet Q5 ürettiğini açıklıyor. Alman üretici orta büyüklükteki SUV modelini Eylül ayından itibaren Meksika San José Chiapa Fabrikası’nda da üretecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR