GÜNDEM › Audi, INKA testi ile zamanı hızlandırıyor!

Audi, INKA testi ile zamanı hızlandırıyor!

16 Ağustos 2016 / 08:29 Audi’ler INKA kalite testlerinde 12 yılda karşılaşacakları tüm çevresel koşulları 19 haftada yaşıyor

Audi, INKA testi ile zamanı hızlandırıyor!

Audi Kalite Güvencesi’nin INKA kalite testlerinde, Audi’nin yeni modellerinin tamamı piyasaya sürülmeden önce 12 yılda karşılaşacakları tüm çevresel koşullarla 19 haftada karşılaştırılıyor. Merkezi Ingolstadt’ta yer alan üreticinin ürettiği tüm modellerin dayanıklılığını test etmek ve markanın üstün standartlarına yeterliliğini kontrol etmek için düzenlenen Audi Kalite Güvencesi INKA testlerinde, her model otomobilin 12 yıl boyunca Audi standartlarını koruyup korumadığı belirleniyor.

Alman üreticinin INKA dayanıklılık testi beş aşamadan oluşuyor. Test otomobili ilk aşamada 35 derece sıcaklığı bulunan bir odada tuzlu su yağmuruna maruz bırakılıyor. Sonrasında da tropik iklimin canlandırıldığı 50 derece sıcaklıkta ve yüzde 100 nemli bir ortamda tutuluyor. Ardından otomobilin kaportası 1200 watt’lık ampüller ile 90 dereceye kadar ısıtılıyor. Bu süreçte aracın boyasında bir bozulma olup olmadığı veya aracın malzemelerinin kırılgan hale gelip gelmediği kontrol ediliyor. Dördüncü aşamada, kutup ortamı oluşturuluyor. Eksi 35 derece soğukta dört hidrolik makine, aracı belli bir süre sallıyor. Böylece mekanik aksamın bu ekstrem durumda düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol ediliyor. Son aşamada ise, otomobil birçok zorlu yol koşulunda limitlere kadar zorlanıyor. Araç tüm testler boyunca 12.000 kilometreden fazla yol kat ediyor. Testin sonunda Audi teknisyenleri 600 noktayı tek tek inceliyor.

Audi INKA kalite testleri, başlangıcından bu yana 100 otomobilin sınırlarını tamamen zorladı. 100’üncü INKA testinin misafiri, yeni jenerasyon Audi A4 oldu. Audi yetkilileri, A4’ün kalitesinin teknisyenler tarafından tam not ile onaylandığını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR