SEKTÖREL › Audi Q3 satışa sunuldu

Audi Q3 satışa sunuldu

20 Kasım 2011 / 01:03 Audi Q3, 2.0 TDI motor seçeneği ve 55.560 Euro’dan başlayan fiyat etiketleriyle Türkiye'de...

Audi Q3 satışa sunuldu
Audi ailesinin en yeni modeli olan Q3, 55.560 Euro'luk baz fiyat etiketiyle  ülkemizde satışa sunuldu. Türkiye’de ilk olarak 177 bg gücünde 2.0 TDI motor ve S tronic şanzıman kombinasyonuyla sunulan Q3, quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte geliyor. Motor kaputu ve bagaj kapağı alüminyumdan oluşan Q3, 4385 milimetre uzunluğa, 1831 milimetre genişliğe ve 1590 milimetre yüksekliğe sahip.

Audi Q3'ün 2.0 TDI motoru 177 bg güç ve 380 Nm tork değerleri sunuyor. 0'dan 100 km/s hıza 8,2 saniyede ulaştığı, maksimum hızınınsa 212 km/s olduğu açıklanan Q3 2.0 TDI'ın 100 km’deki ortalama yakıt tüketimiyse 5,9 lt olarak veriliyor.

Teknolojik donanım özellikleri
Elektromekanik park freni ve yokuş kalkış desteğinin standart olduğu Q3’de önümüzdeki tarihlerde opsiyonel olarak yokuş iniş desteği de sunulacak. Opsiyonel olarak sunulan Audi drive select, sürücünün, uyarlanabilir süspansiyonlar gibi çeşitli teknoloji modüllerini kişisel sürüş tarzına uyacak şekilde dört aşamada ayarlamasına olanak veriyor. Audi Q3, Radio Chorus, klima ve kapsamlı koruma sistemleri paketini içeren donanım listesiyle geliyor. Audi, xenon plus farlar için uyarlanabilir far sistemi, uzun far asistanı, panoramik cam tavan, LED iç aydınlatma paketi ve elektrikli ayarlanabilen ön koltuklar gibi isteğe bağlı donanım seçenekleri de sunuyor. 

Sürücünün sadece fren ve gazı kullanarak, aracın kendi kendine manevra yaparak park etmesine olanak tanıyan Park Asistanı'na sahip olan Q3’teki Audi Side Assist şerit değiştirmeye yardımcı olurken, Audi Active Lane Assist ise aracın kontrolsüz şekilde şerit değiştirmesini önlemek için küçük direksiyon müdahaleleri yapıyor. Audi, kapsamlı bir modüler bilgi-eğlence sistemi serisi de sunuyor. Seçeneklerin en üstünde, 7 inçlik katlanır renkli ekranlı yüksek çözünürlüklü 3D grafiklerini görüntüleyen navigasyon sistemi olan 'MMI navigasyon plus' bulunuyor. Araçta opsiyonel olarak Bose surround ses sistemi de alınabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR