KONSEPT › Audi, şık Prologue konseptinin üzerindeki örtüyü kaldırdı

Audi, şık Prologue konseptinin üzerindeki örtüyü kaldırdı

22 Kasım 2014 / 22:55 Audi'nin konsept otomobili şık tasarımı ve ileri teknoloji ürünü özellikleri ile dikkat çekiyor

Audi, şık Prologue konseptinin üzerindeki örtüyü kaldırdı

Audi merakla beklenen Prologue konseptini Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Markanın gelecekte kullanacağı tasarımın öngösterimi niteliğindeki otomobil A8’den biraz kısa bir gövdeye sahip bir coupe.

Otomobilin tamamen tasarım ile ilgili olduğu için, tasarımı yorumlamaya burundan başladığımızda, tasarımcıların otomobilin burnunda şu anda üretilen modellerin sahip olduğundan daha alçakta konumlandırdığı geniş bir tek parça ızgaraya yer verdiğini görüyoruz. Matrix lazer farlar, parlak siyah spoylerler ve agresif hava girişleri ise ızgaraya eşlik ediyor. Şık tasarım bakışlarımızı arkaya doğru yavaş yavaş kaydırdığımızda, şekillendirilmiş kaput, yontulmuş gövde ve 22 inçlik devasa alaşım jantlara ev sahipliği yapan geniş çamurluklar ile birlikte devam ediyor. İlginç bir şekilde geleneksel kapı kollarına sahip olan konseptin kapıları kapıya dokunulduğunda elektronik olarak açılıyor. Konseptin arka kısmı ise üç boyutlu stopları ve çıkıntılı arka tamponu ile dikkat çekiyor.

Otomobilin dışında güçlü bir kişiliğe yer veren Audi mühendis ve tasarımcıları, iç mekanın tasarımında büyük bir yeniliğe gitmemiş. Ancak dört koltuklu iç mekanda kullanılan malzemeler, premium deri döşeme, alüminyum detaylar ve karaağaç ahşap kaplama ile üst düzeyde.

Tasarımdaki tutuculuğu bir kenara bıraktığımızda otomobilin kabininin dijital gösterge paneli ve hem sürücü hem de ön yolcu için birkaç adet dokunmatik ekranıyla adeta bir teknoloji turu olduğunu söyleyebiliriz. Bunların yanında konsept, sürücüyü cep telefonundan tanıyan ve sürücü koltuğunu, klimayı, radyoyu ve navigasyon sistemini sürücünün istekleri doğrultusunda ayarlayan bir “kahya”yı da bünyesinde barındırıyor. İleri teknolojiye sahip otomobilin arka koltuk kafalıkları bile yolcu oturduğunda yükselecek, yolcu araçtan inince alçalacak bir teknoloji barındırıyor.

Otomobilin kaputunun altında 605 bg güç ve 750 Nm tork üreten 4-litre çift turbolu TFSI motor yer alıyor. 8-ileri tiptronik şanzıman ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşlenen motor, otomobilin 0-100 km/s sprintini 3.7 sn’de tamamlamasını sağlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR