SEKTÖREL › Audi Sport 40 yaşında...

Audi Sport 40 yaşında...

19 Mayıs 2023 / 22:36 Audi Sport GmbH, 40'ıncı yılını Nürburgring'de düzenleyeceği özel bir buluşmayla kutluyor

Audi Sport 40 yaşında...

Audi‘nin sportif imajını oluşturan Audi Sport GmbH 40'ıncı yılını kutluyor. Yaklaşık 40 yıl önce, 1983 yılında quattro GmbH olarak kurulan ve günümüzde Audi Sport GmbH ismini alan bu alt marka, o tarihten günümüze Audi’nin sportif ve özel imajına şekil vermeye devam ediyor. Audi Sport GmbH'nin 40'ıncı yaşı 18-21 Mayıs hafta sonunda Nürburgring 24 Saat ile başlayacak etkinliklerle kutlanacak. 

Yeşil Cehennem olarak adlandırılan Nürburgring, AUDI AG'nin alt markası Audi Sport GmbH için hem yarış hem de seri üretim yüksek performanslı araçların gelişimine etkisi nedeniyle özel bir yere sahip. Audi Sport, 2002 yılından bu yana 24 saat yarışının resmi ortağı ve yarış organizasyonun resmi araç sağlayıcısı. Audi R8 LMS, 2009 yılından günümüze Audi Sport müşteri yarışlarının her yıl en önemli etkinliklerinden biri olan Eifel maratonunda yarışıyor. Müşteri yarış bölümü, 2011 yılından bu yana quattro GmbH'nin bir parçası. Bugüne kadar altı genel klasman ve ayrıca üç GT3 sınıfı galibiyeti ile Audi, “Yeşil Cehennem” dayanıklılık klasiğinin GT3 döneminin en başarılı üreticisi. Bu nedenle, Audi Sport GmbH'nin yaş gününü kutlamalarına Nürburgring'den başlaması gayet normal. 

ad5ca16da5402330b9f72de458d04be4_0.jpg

Bu yılki 24 saatlik yarışta Audi Sport Teams dört adet Audi R8 LMS ile yarışacak. Bunlar, Audi Sport GmbH'nin 40. yıl dönümü için Audi'nin motorsporları tarihine de işaret eden retro tasarımlarla yarışacak. Doğum günü ruhuna uygun olarak, eski DTM şampiyonları Mike Rockenfeller, Timo Scheider ve Martin Tomczyk 40 kapı numarası ile yarışacaklar. Audi Sport Team Scherer PHX bünyesindeki Audi R8 LMS, görsel olarak 1992 Audi V8 quattro DTM'ye dayanıyor.

Nordschleife, sadece zorluk derecesiyle bir motorsporları mücadelesi değil, aynı zamanda Audi Sport GmbH'nin üretim araçları için bir test noktası görevi de görüyor. Her yeni R ve RS modeli, geliştirme aşamasında çeşitli Eifel pistlerinde birkaç bin kilometre tamamlıyor. Nürburgring, dünyanın en zorlu yarış pisti. Şirketin 40. Yaşını burada kutlamanın çok özel olduğunu söyleyen Audi Sport GmbH Genel Müdürü ve Audi Motorsporları Başkanı Rolf Michl "Kutlamalara başlamak için 24 saatlik yarış çok uygun. Nürburgring-Nordschleife, tüm motorsporları tutkunları için kutsal bir mekan olarak kabul ediliyor. Benim için 24 Saatlik yarış, motorsporlarında en güzel deneyimlerden biri ama Nürburgring, seri üretim otomobillerimizim gelişimi için de çok önemli. Tüm modellerimiz burada zorlu koşullar altında test ediliyor ve üretime hazır duruma getiriliyor.” dedi.

ad5ca16da5402330b9f72de458d04be4_1.jpg

Audi, Eifel pistindeki 24 saatlik yarış hafta sonu için çeşitli etkinlikler planlıyor. 19 Mayıs Cuma günü Mike Rockenfeller, Timo Scheider ve Martin Tomczyk ile Audi Sport Genel Müdürleri Sebastian Grams ve Rolf Michl, basın merkezindeki "Şampiyonlar sohbeti"nde soruları yanıtlamak için hazır bulunacaklar. Ring bulvarında şirketin geçmişinden çeşitli modeller sergilenecek. Birinci nesil Audi R8 ve RS 4 Avant, güncel R8 GT ve Competition paketi ile RS 4 Avant bunlardan bazıları. Bir diğer araç ise Ken Block'un unutulmaz “Electrikhana” videosunda Las Vegas sokaklarında heyecan uyandıran tamamen elektrikli Audi S1 Hoonitron. Ayrıca 24 saatlik yarış öncesinde seyirciler, pist boyunca yapılacak konvoyda Audi’nin sportif yan kuruluşunun yüksek performanslı modellerini izleyecek.

Bunun dışında Audi Sport GmbH'nin Neckarsulm'daki genel merkezinde de kutlamalar yapılacak. “Audi Sport GmbH'nin 40. Yılı �" Büyüleyicilik Performansla Buluşuyor” yıldönümü sergisi, 14 Haziran'dan itibaren Audi Sport GmbH’nin tarihini gözler önüne serecek. Eski quattro GmbH'nin ilk aracı dışında çeşitli müşteri araçları ve ayrıca güncel ürün gamı da burada sergilenecek. Ayrıca Audi Forum Neckarsulm'da Audi koleksiyonundan araç kişiselleştirmesine çeşitli sergiler de olacak. Sergi, geleneksel NSU markasının tarihini anlatan “NSU'nun 150 Yılı: Yenilikçilik, Cesaret, Dönüşüm” özel sergisiyle eşzamanlı olarak yürütülecek.

Bunun dışında sonbaharda bir başka önemli etkinlik daha planlanıyor. Audi Sport GmbH'nin doğum günü kutlamaları çerçevesinde, kırmızı eşkenar dörtgen hayranları için 14 Ekim'de Audi Forum Neckarsulm’a doğru bir miting yapılacak. Audi Sport GmbH, ziyaretçileri burada özel bir güne davet ediyor. Ayrıca normalde halka açık olmayan diğer sergilerle tamamlanacak olan özel sergi boyunca bilgilendirici rehberli turlarla ziyaretçiler şirketin 40 yıllık tarihini yakından tanıma fırsatı yakalayacak. 

ÇOK OKUNANLAR