KONSEPT › Audi, TT offroad konseptini Pekin’de tanıttı

Audi, TT offroad konseptini Pekin’de tanıttı

20 Nisan 2014 / 21:10 Konsept otomobil TT’nin crossover versiyonuna bir ilk bakış olabilir

Audi, TT offroad konseptini Pekin’de tanıttı

Audi, üçüncü jenerasyon TT’yi tanıtırken ürün gamını genişleteceğinin ipuçlarını vermişti. Pekin Otomobil Fuarı’nda tanıtılan TT offroad konsept ise yeni versiyonların arasında crossover versiyonun da olabileceğini gözler önüne seriyor.

“Coupe’nin sportifliğini kompakt SUV’nin hayat tarzı ve kullanışlılığını birleştirdiği” söylenen konsept otomobil sanki yeni TT’nin topuklu ayakkabı giymiş hali gibi görünüyor. 292 bg güç ve 380 Nm tork üreten dört silindirli 2 litrelik TFSI motorun 115 bg güç ve 270 Nm tork üreten elektrikli motor ile eşlenmesi sonucu ortaya çıkan hibrit sisteminden kombine olarak 408 bg güç ve 650 Nm tork üreten konsept otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 sn’de tamamlıyor ve hızlanmayı elektronik olarak limitlenmiş 250 km/s’ye kadar sürdürebiliyor.

Sadece elektrikli motoruyla 50 km’ye kadar menzile sahip olan TT offroad konsepti, 45 g/km’lik CO2 salım değerine denk gelen 1.9 l/100km’lik ortalama yakıt tüketimi sunmayı iddia ediyor. Boyutlarıyla Audi Q3’ü anımsatan otomobil Q3’ten 8 cm daha alçak ve 21 inçlik devasa lastiklere sahip. Konseptin bagajında ise aynı otomobilin 1:8 ölçekli uzaktan kumandalı versiyonu bulunuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR