PARİS OTOMOBİL FUARI ÖZEL › Audi, TT’ye iki kapı daha ekliyor...

Audi, TT’ye iki kapı daha ekliyor...

02 Ekim 2014 / 11:42 Alman üretici, Paris Otomobil Fuarı’nda TT Sportback konseptini ilk kez gösterdi

Audi, TT’ye iki kapı daha ekliyor...

Audi’nin dört kapılı TT konsepti “TT Sportback” Paris Otomobil Fuarı’nın ışıkları altında tanıtıldı. TT model gamına gelecekte eklenebilecek versiyonlara ışık tutan konsept otomobil, tasarım açısından coupe gövdeli standart versiyondan pek farklı olmasa bile, yeni ön tamponu, elden geçirilmiş ön ızgarası ve elbette arkada bulunan iki ekstra kapısı ile dikkat çekiyor. Şık bir şekilde açılan bagaj kapağı, lazer uzun farlar, çift egzoz çıkışı ve 21 inçlik alaşım jantlar ise diğer detaylar arasında yer alıyor.

4.47 m uzunluğunda, 1.89 m genişliğinde ve 1.38 m yüksekliğinde olan konsept ayrıca 2.63 m’lik aks aralığına sahip, ki bu durum konseptin standart otomobilden 29 cm daha uzun, 6 cm daha geniş ve 3 cm daha alçak olduğu anlamına geliyor. Konseptin iç mekanı yüksek kalite deri döşemeleri ve koyu alüminyum ve parlak siyah detaylarıyla TT Coupe’yi andırırken, arka kısımda küçük bir orta konsol ile ayrılmış iki tek koltuk bulunuyor.

400 bg’lik gücünü dört silindirli 2-litre TFSI turbo motordan alan otomobil, ürettiği gücü 7-ileri S tronic şanzıman ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden aktarıyor. Bu bileşim ile birlikte 0-100 km/s sprintini 3.9 sn’de tamamlayan otomobil bu etkileyici performans değerlerine rağmen 7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketimi ve 162 g/km’lik CO2 salım değerlerini yakalamayı başarıyor.

Haber: Ege Geçyatan / Fotoğraf: Bahadır Bektaş

ÇOK OKUNANLAR