SEKTÖREL › Audi Türkiye teknisyenleri robotik kıyafete yeşil ışık yaktı

Audi Türkiye teknisyenleri robotik kıyafete yeşil ışık yaktı

07 Eylül 2020 / 21:03 Audi AG’nin geliştirdiği robotik kıyafet Skelex'i test eden teknisyenler çalışma şartlarını kolaylaştıran ekipmana tam not verdi

Audi Türkiye teknisyenleri robotik kıyafete yeşil ışık yaktı

Audi AG’nin Ingolstadt’taki fabrikasında çalışma şartlarını daha konforlu hale getirmek amacıyla geliştirilen Skelex ergonomik güç destek sistemi, Doğuş Otomotiv-Audi tarafından bir pilot proje kapsamında geçtiğimiz aylarda Türkiye’de de kullanılmaya başlanmıştı. 

Audi Yetkili Servisi Doğuş Oto Maslak’ta gerçekleştirilen testler sonrasında Skelex ergonomik güç destek sisteminin çalışanların vücutlarının dış destek yapılarını ve eklemlerini korurken, baş üstü mesafedeki işleri yaparken daha rahat çalışmalarını sağladığı belirlendi. Teknisyenler araç liftteyken araç altında yaptıkları mekatronik ve şanzıman ile ilgili çalışmalarda daha rahat çalışma imkanı bulduğunu, kıyafetin verimliliklerini de artığını söyledi.

Doğuş Otomotiv-Audi, teknisyenlerin yeşil ışık vermesinin ardından kıyafeti 2021 yılında önce İstanbul’daki yetkili servislerinde ardından 2022 yılında ise Türkiye genelindeki tüm yetkili servislerinde kullanmayı hedefliyor.

ÇOK OKUNANLAR