
Audi yılda 40 ton yağ tasarrufu sağlayacak
08 Mayıs 2021 / 12:43 Ekolojik ayak izini azaltmak yönünde önemler geliştiren Audi, yeni bir uygulama başlattı

Mission:Zero adını verdiği çevre programıyla dünya genelindeki üretim merkezlerinde ekolojik ayak izini azaltmak yönünde önemler geliştiren Audi, yeni bir uygulama başlattı. Audi, metal levhaların pres atölyesinde korozyona karşı korunması amacıyla gerçekleştirilen yağlama işleminde Prelube II adı verilen ikinci nesil bir yağ kullanmaya başladı. Ingolstadt'daki üretim merkezinin pres bölümündeki Audi çalışanlarından ortaya çıkan fikir, Volkswagen Grubu tarafından da kabul gördü.
Geleneksel yağlamada kullanılan Prelube I adı verilen yağ, çelik sacın her metrekaresine bir gram uygulanıyor. Ancak, Prelube II ile her metrekare için sadece 0,7 gram yetiyor. Örneğin, Audi A4'ün çatı takviye çerçevesi için, geleneksel yağlamayla 3,9 gram yağ kullanılırken, Prelube II ile bu miktar 2,7 gram’a düşüyor.
Audi'nin Avrupa ve Meksika'daki üretim merkezlerinde işlenen tüm çelik bileşenlere ait verilerle yapılan hesaplamalar, yöntemin, 2018 yılında harcanan yağ miktarına oranla 40 tonluk bir tasarruf sağlama potansiyeli olduğunu ortaya koyuyor.
Prelube II yağ sınıfının, çelik bobin yağlamasını yeni standart olarak belirleyen ilk üretici olan Audi, bunu ilk olarak Audi Q6 e-tron üretiminde kullanmaya başladı. Yöntemi, önümüzdeki dönemde, halen üretimde olan diğer model serilerine de uygulamayı planlayan Audi, her bir bileşen için yeni ürünü deneyerek, üretim süreçlerini Prelube II'ye geçirecek.

EŞİT YAĞLAMA VE DAHA DÜŞÜK TÜKETİM
Çelik üreticileri tarafından uygulanan Prelube koruyucu film, korozyonu önlerken, aynı zamanda düz levhaların pres atölyesinde tek tek parçalar halinde şekillendirilmesi işleminin en iyi şekilde gerçekleşmesini de sağlıyor. Buna karşılık, birinci nesil Prelube yağlar, çelik sac ruloların arasından sızdığı için pres atölyelerinin depolama alanlarını da önemli oranda kirletiyor. Ayrıca, yağlamanın ince ve bazen her yüzeye eşit olmayan şekilde yapılmasından dolayı, çelik panellerin işlenmesi sürecinde sorunlara yol açabiliyor.
Bu gibi sorunları çözmek amacıyla geliştirilen Prelube II, Prelube I ile karşılaştırıldığında, başka bir önemli avantaj daha sunuyor: Gövde boyanmadan önce koruyucu yağlamanın iyice yıkanması gerekiyor. Çelik bobinler üzerinde daha ince bir yağ tabakası olması, çok daha kolay yıkanabilmesine de olanak sağlıyor. Böylece gelecekte, yağ giderme işlemlerinde kullanılan temizleyici, aktif madde ve su miktarı azalacağından, çok daha çevre dostu.
-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
Toyota, iki yeni GR spor otomobilini tanıttı
Toyota, motor sporları deneyimiyle geliştirdiği GR GT ve GR GT3 modellerini tanıttı
-
Yeni C5 Aircross Türkiye yollarında...
Citroën’in ikinci nesil C5 Aircross modeli, 2.200.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa çıktı
-
BYD ATTO 2 iddialı bir fiyatla geldi
BYD, tamamen elektrikli B-SUV modeli ATTO 2'yi 1.529.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS