YENİ MODELLER › Audi'den daha güçlü bir S8...

Audi'den daha güçlü bir S8...

10 Ağustos 2015 / 15:49 Audi S8 Plus, standart S8'den daha fazla güç ve sportif detay sunuyor...

Audi'den daha güçlü bir S8...

Audi, yeni A8’i üzerinde çalışmaya devam ederken, bir yandan da mevcut modelin en güçlü motor seçeneğine yeni bir versiyon ekledi. Kasım ayında Almanya’da satışa sunulması planlanan S8 Plus, hem güç hem de görüntü açısından standart S8’den biraz farklı. Karbonfiberden zarif bir bagaj spoylerine ve difüzöre sahip olan S8 Plus’ın single frame ön ızgarasında ve ön tampon hava girişlerindeyse mat siyah ve parlak siyah detaylar ile karbonfiber bir arada kullanılmış. Performanslı lüks sedan agresif bakışlara sahip ve bu görüntü Almanya’da standart olarak sunulacağı açıklanan Matrix LED farlardan kaynaklanıyor. S8 Plus, boyutlarıyla doğru orantılı olarak 21 inçlik jantlara sahip. Bu jantlara 275/35 R21 ebadında lastikler giydirilmiş.

S8 Plus’ın kabinine de son derece sportif bir hava hakim. Komple siyah deri kaplı sportif koltuklar ve kırmızı dikişler, kapı içleri ve tavanda yer verilen alkantra kaplama ile üst düzey bir kalite hissi ortaya çıkarırken, parlak siyah vites konsolu ve karbonfiber ön konsol kaplaması da içerideki sportif havayı güçlendiriyor. 

Audi S8 Plus’ın standart S8’e göre en önemli artısı ise motor kaputunun altında yer alıyor. Otomobilin 4.0 litrelik TFSI motoru, 6100-6800 d/d aralığında ürettiği 605 bg ile, standart S8’den 85 bg daha güçlü. V8’in overboost modundaki maksimum torkuysa 750 Nm olarak veriliyor. Bu artış, modifiye edilmiş egzoz valfleri ve elden geçirilen turbo geometrisi sayesinde elde edilmiş.  Bunun yanında markanın “Cylinder on Demand” teknolojisine de sahip olan otomobilin,  dört silindirini devre dışı bırakarak “nispeten” ekonomik sürüşlere de imkan tanıdığı belirtiliyor. S8 Plus’ın güçlü V8’i 8-ileri tiptronic şanzımanla kombine edilmiş. Yüksek gücünü quattro dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden dört tekerleğine birden aktaran S8 Plus, 0’dan 100 km/s hıza 3.8 saniyede çıkmayı başarıyor. Buna karşılık otomobilin maksimum hızı ise 250 km/s’de elektronik olarak sınırlandırılmış. Ancak yapılan açıklamalara göre 305 km/s’lik maksimum hız da mümkün görünüyor.

ÇOK OKUNANLAR