SEKTÖREL › Audi'den yeni LED far teknolojisi

Audi'den yeni LED far teknolojisi

01 Şubat 2013 / 21:38 Audi, LED farlar konusundaki üstünlüğünü yeni geliştirdiği Matris LED aydınlatma ile devam ettiriyor

Audi'den yeni LED far teknolojisi
İlk olarak 2004 yılında A8 W12 ile birlikte satışa sunulan, beyaz ışık yayan diyotlardan oluşan ve tasarımıyla güvenliği artıran LED gündüz farları, Audi’nin LED teknolojisindeki ilk adımı oldu. Bugüne kadar geçen zaman içerisinde LED teknolojisinde büyük bir gelişim kaydeden Audi, şimdiyse yepyeni bir LED far teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Matris LED olarak adlandırılan bu teknoloji sayesinde LED uzun hüzmeli farlar birçok özel alt ışık segmentine ayrılıyor. Önlerindeki mercek veya reflektörlerle koordineli olarak çalışan tüm diyotların her zaman olağanüstü bir aydınlatma sağladığı ve döner bir mekanizmaya ihtiyaç duymadığı açıklanıyor. Diyotlar bunun yerine duruma bağlı olarak ayrı ayrı devreye giriyor, kapanıyor veya kısılıyor. Bu yeni teknoloji, Audi'nin mühendis ve tasarımcılarına farlarda kullanılacak LED lamba sayısı, yeri, farların ebat ve tasarımlarında birçok farklı alternatif sunuyor.

Audi Matris LED farlar gerekli bilgileri bir kameradan ve diğer sensörlerden alıyor. Kamera başka araçların varlığını algıladığında, farlar otomatik olarak ayarlanıyor. Birçok bölmeye ayrılmış olan farların bu bölmeleri, belli alanlar bloke edilerek devre dışı bırakılabiliyor. Karmaşık durumlarda, farlar çok sayıda aracın arasında kalan alanları aydınlatabiliyor.

ÇOK OKUNANLAR