SEKTÖREL › Avrupa gözünü kullanılmış otomobile dikti...

Avrupa gözünü kullanılmış otomobile dikti...

15 Kasım 2013 / 08:49 Avrupalı otomobil satıcıları daha fazla para kazanmak için gözlerini 2.el otomobillere dikti!

Avrupa gözünü kullanılmış otomobile dikti...

Avrupa'nın lider otomobil satıcıları gözlerini daha fazla para kazanabilmek için 2. el otomobillere ve 2. el otomobil müşterilerinin satış sonrası problemlerine dikti.

İngiltere'nin en önde gelen otomobil satıcısı Pendragon, Avrupa'nın en iyi otomobil satıcısı ünvanını elinde bulunduruyor.

Geçtiğimiz yıl Pendragon franchising sistemi ile 238 bayii adetine Dünya genelinde ulaştı. İngiltere merkezli ve Avrupa'nın en iyi otomobil satıcısı firmaları arasında olan Sytner'i Amerikalı Penske aldı. Avrupa'nın 2.el otomobil pazarının gücünü elinde bulunduran büyükler büyümelerine ekonomik krize rağmen devam ediyor. 2. el otomobil ve servis imkanı sunan bu markalar verdikleri hizmet ve müşteri memnuniyetiyle kullanıcılar tarafından oldukça gözde duruma geldiler.

ICDP yönetim direktörü Steve Young, "Avrupa merkezli otomobil satıcıları İngiltere'deki meslektaşlarına ayda 60 ila 90 arası satılması için araç gönderiyor"  ve "Bu yüzden uluslararası firmalar bu tür alımlarında eskisinden daha dikkatli ve agresiflikten uzak olmalılar" dedi.Young,"Amerika merkezli firmaların bazı alımlar yapıyor olması Avrupa ekonomisi için çok önemli" dedi.

Geride bıraktığımız yıl içerisinde Penske, İtalyan bir marka olan Andrea Mantellini'yi büyük bir Amerika merkezli firmaya satmıştı ve bu firmanın Avrupa pazarında 18 bayiisi bulunuyor. 18 bayiisi ile Avrupa'da ticaret yapılıyor olması ve bu ticaretin kazancının ülke dışına çıkıyor olması Avrupa ekonomisi için pekte yararlı değil.

Foto Galeri Tüm Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR