GÜNDEM › Avrupa otomobil üretiminde son durum...

Avrupa otomobil üretiminde son durum...

18 Mart 2020 / 00:55 Coronavirüs salgını sebebiyle üretime ara veren markalara her gün bir yenisi daha ekleniyor

Avrupa otomobil üretiminde son durum...

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını otomotiv endüstrisini olumsuz etkiliyor. Özellikle virüsün etkili olduğu ülkelerde, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla otomobil üretimine ara verildi. Avrupa'daki son durum ise şöyle;

Üretime ara verme kararı ilk olarak virüsün en fazla görüldüğü İtalya'dan gelmişti. Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) üretime 27 Mart tarihine kadar ara verdiğini açıkladı. Bu karar Fiat'ın Sırbistan ve Polonya'daki fabrikalarını da içeriyor. Ferrari de aynı tarihe kadar İtalya'daki iki fabrikasındaki üretimi kısıtladığını duyurdu. Bir diğer İtalyan süperspor üreticisi olan Lamborghini de Sant'Agata'daki tesisini 25 Mart’a kadar kapalı tutacak.

İspanya'daki durum da İtalya'dan pek farklı sayılmaz. Ford, İspanya'nın Valencia şehrindeki fabrikasının 23 Mart tarihine kadar kapalı kalacağını açıkladı. SEAT, Barselona yakınlarında yer alan Martorell fabrikasındaki üretime altı hafta kadar ara verilebileceğini duyururken, İspanya'da fabrikası bulunan Nissan'ın da üretimi durdurduğu açıklandı.

PSA Grubu da kısa süre önce üretime ara verme kararını açıkladı. Grup Fransa’daki fabrikalarını 27 Mart tarihine kadar kapatma kararı alırken, Renault da Fransa'daki tesislerinde üretime ara verdi. Toyota'nın da Fransa'daki fabrikasında üretimi durdurduğu duyuruldu.

Son gelen haberlere göre Volkswagen de Avrupa'daki fabrikalarını bir süreliğine kapatacak. 

Peki Türkiye'de durum ne? Ülkemizdeki otomobil fabrikaları şu an için üretime devam ederken; üretime ara verilmesiyle ilgil iilk haber Ford cephesinden geldi. Ford, 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Gölcük'teki fabrikasında üretime ara vereceğini duyurdu. Hyundai, Honda, Fiat, Toyota ve Renault fabrikalarında ise üretim şu an için devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR