
Bazı Avrupalı üreticiler Çin atağından tedirgin
20 Ekim 2022 / 01:21 Paris Otomobil Fuarı'na çıkarma yapan Çinli üretici BYD Avrupalı marka yöneticilerini tedirgin etti

Çinli BYD'nin gördüğü ilgi bazı Avrupalı üreticileri endişelendiriyor. İlk etapta altı Avrupa ülkesinde üç tam elektrikli binek araç satacak olan BYD, kompakt bir crossover olan Atto 3'ü 38.000 Euro, Tang SUV ve Han sedan modellerini ise 72.000 Euro'dan fiyatlandırdı. Henüz fiyatlandırılmamış ikinci sedan olan Seal ise model gamına daha sonra eklenecek. BYD ayrıca Avrupa serisine küçük bir şehir otomobili olan Dolphin'i de eklemeyi düşünüyor. BYD'nin Avrupa çıkarması ise Avrupalı markaların yöneticilerinde bazı endişeler yaratıyor.

Stellentis CEO'su Carlos Tavares Paris'te verdiği demeçte, "Çinli üreticiler Avrupa'da kırmızı halıyla karşılanıyor. Biz Çin'de böyle hoş karşılanmıyoruz" açıklamasını yaptı. Tavares, Çinli üreticilerin otomobillerini Avrupa'ya ihraç ederken, Avrupalı markaların otomobillerini Çin'e gönderirken karşılaştıklarıyla aynı tarifeye tabi olması gerektiğini söyledi. Renault grubu tasarım direktörü Laurens van den Acker da BYD'nin gördüğü ilgi için “Rahatsız edici” dedi.
Kaynak: Automotive News Europe
-
Mild Hybrid motorlu yeni T-Roc Türkiye'de...
Daha büyük, daha teknolojik ve daha verimli... Yeni Volkswagen T-Roc, Mart ayında satışa sunulacak
-
Yeni Renault Clio'dan iddialı başlangıç
Cesur bir tasarıma, teknolojik özelliklere ve zengin donanıma sahip altıncı nesil Clio satışa sunuldu
-
BMW X5 ve X7 yeniden Türkiye'de...
BMW’nin X5 ve BMW X7 modeller xDrive40d motor seçeneğiyle ülkemizde yeniden satışa çıktı
-
Efsane coupe Honda Prelude geri döndü
25 yılın ardından yollara dönen Prelude, e:HEV tam hibrit sistemiyle ülkemizde de satışa sunuldu
-
F-150 serisine yeni STX versiyonu eklendi
Ford’un ikonik F-150 pick-up ailesi, 2.7 litre V6 motorlu yeni STX versiyonuyla satışa sunuldu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS