SEKTÖREL › Bazı Avrupalı üreticiler Çin atağından tedirgin

Bazı Avrupalı üreticiler Çin atağından tedirgin

20 Ekim 2022 / 01:21 Paris Otomobil Fuarı'na çıkarma yapan Çinli üretici BYD Avrupalı marka yöneticilerini tedirgin etti

Bazı Avrupalı üreticiler Çin atağından tedirgin

Çinli BYD'nin gördüğü ilgi bazı Avrupalı üreticileri endişelendiriyor. İlk etapta altı Avrupa ülkesinde üç tam elektrikli binek araç satacak olan BYD, kompakt bir crossover olan Atto 3'ü 38.000 Euro, Tang SUV ve Han sedan modellerini ise 72.000 Euro'dan fiyatlandırdı. Henüz fiyatlandırılmamış ikinci sedan olan Seal ise model gamına daha sonra eklenecek. BYD ayrıca Avrupa serisine küçük bir şehir otomobili olan Dolphin'i de eklemeyi düşünüyor. BYD'nin Avrupa çıkarması ise Avrupalı markaların yöneticilerinde bazı endişeler yaratıyor.

b8fdefaac4ddb13ab807771178f5219f_0.jpg

Stellentis CEO'su Carlos Tavares Paris'te verdiği demeçte, "Çinli üreticiler Avrupa'da kırmızı halıyla karşılanıyor. Biz Çin'de böyle hoş karşılanmıyoruz" açıklamasını yaptı. Tavares, Çinli üreticilerin otomobillerini Avrupa'ya ihraç ederken, Avrupalı ​​markaların otomobillerini Çin'e gönderirken karşılaştıklarıyla aynı tarifeye tabi olması gerektiğini söyledi. Renault grubu tasarım direktörü Laurens van den Acker da BYD'nin gördüğü ilgi için “Rahatsız edici” dedi.

Kaynak: Automotive News Europe

ÇOK OKUNANLAR