YENİ MODELLER › Bentley Continental GTC

Bentley Continental GTC

30 Ağustos 2011 / 21:16 Continental GT'nin kumaş tavanlı üstsüz versiyonu Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

Bentley Continental GTC
Bentley yeni Continental GT'yi geçtiğimiz yıl Paris Otomobil Fuarı'nda sergilemişti. Marka şimdi de bu otomobilin cabrio versiyonu olan Continental GTC'nin dünya prömiyerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Marka geleneklerine uygun olarak kumaş bir tavana sahip olan GTC'de tıpkı coupe versiyonda olduğu gibi 575 bg güç üreten, 6-litrelik çift turbo W12 motora görev verilmiş. Bu motor yaklaşık 2.5 ton ağırlığındaki otomobili, 4.8 saniyede 100 km/s hıza çıkarıyor ve 314 km/s maksimum hıza ulaştırabiliyor.

Yeni Continental GTC'nin sürüş karakterinin de artık daha sportif olduğu açıklanıyor. Artırılan iz açıklıkları, yeni direksiyon sistemi ve elden geçirilen süspansiyon sayesinde otomobilin dinamik bir sürüş sunduğu iddia ediliyor. Continental GTC, 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip ve sistem gücün yüzde 60'ını arka tekerleklere ileterek sürüş keyfini artırıyor.

20 inçlik jantlara sahip olan, ancak 21 inç opsiyonu da sunan yeni GTC'nin el işçiliğiyle şekillenen kabini için de 6 adet çift renkli deri döşeme seçeneği ve 7 adet ahşap kaplama alternatifi yaratılmış. Otomobilin bu yılın sonunda Avrupa yollarına çıkması planlanıyor.

ÇOK OKUNANLAR