SEKTÖREL › Bentley'lere yeni iç mekan kaplaması

Bentley'lere yeni iç mekan kaplaması

21 Şubat 2018 / 01:15 Bentley, modellerindeki iç mekan kaplamalarının arasına bir yenisini daha ekledi

Bentley'lere yeni iç mekan kaplaması

Bentley'in uzman ekibi, iç mekan için dünyanın en iyi malzemelerini kullanıyor. Bu malzemelerin büyük mesafeler kat edilerek, dünyanın farklı bölgelerinden elde edildiği açıklanıyor. Bu yüzden de Bentley otomobillerinin iç mekanlarında yeni kaplamaların sunulmasının çok nadir olarak gerçekleştiği belirtiliyor.

Bentley'in 5 yılın ardından sunmaya başladığı Liquid Amber (Sıvı Amber) kaplaması, Amerika’nın güneydoğu eyaletlerinde, Mississippi sulak alanlarının zengin ve nemli topraklarında yetişen Amerikan Sığla Ağacı’ndan (Amerikan Günlük Ağacı) elde ediliyor. Ağacın reçinesine, parfümlü kokusuna ithafen, kaplamaya Liquid Amber (Sıvı Amber) adı veriliyor. Bentley, sadece en yüksek kalitedeki ağaçları kullanıyor ve bu ağacın yetiştiği sulak alanlara sınırlı erişim sağlanabilmesinden dolayı yılda sadece iki defa malzeme temin edebiliyor.

Ahşap, birkaç hafta süren doğal bir tütsüleme işleminden geçirilerek, bir yandan derin ve yoğun bir kahverengi pırıltısı verilirken, bir yandan da sıcak, kırmızı tonu muhafaza ediliyor. Liquid Amber (Sıvı Amber) kaplama daha sonra 4500 mil uzağa nakledilerek, Crewe’de bulunan  Bentley ahşap atölyesindeki uzman ekibe ulaştırılıyor ve burada, Bentley müşterilerine özel olarak sunulan, dikkatle seçilmiş diğer altı kaplamayla beraber incelemeden geçiriliyor.

ÇOK OKUNANLAR