YENİ MODELLER › Bentley’nin yeni SUV’u sonunda geldi!

Bentley’nin yeni SUV’u sonunda geldi!

10 Eylül 2015 / 10:25 Bentley’nin ilk SUV modeli Bentayga, şık tasarımı ve güçlü motoru ile SUV savaşına dahil oluyor

Bentley’nin yeni SUV’u sonunda geldi!

Bentley “dünyadaki en hızlı, en güçlü, en lüks ve en özel SUV” sözleriyle betimlediği yeni SUV modeli Bentayga’yı otomobil dünyasının beğenisine sundu. Markanın EXP 9 F konseptini baz alan, ancak Continental GT ve Flying Spur modellerini andıran yeni bir burun tasarımına sahip olan Bentayga, LED farlara, B şeklinde ön çamurluk hava girişlerine ve kaslı bir arka kısmı ile dikkat çekiyor. Alüminyum tavan rayları, Bentayga’ya özel arka tasarım ve büyüklüğü 20 ile 22 inç arasında değişen alaşım jantlar ise yeni SUV ile birlikte geliyor.

Standart çelik gövdeye göre 236 kg daha hafif olan alüminyum ağırlıklı gövdeye sahip olan yeni Bentayga’nın iç mekanında ise markanın diğer modellerini andıran bir tasarım karşımıza çıkıyor. Premium deri döşeme, metalik detaylar, 8 inçlik ekrana sahip infotainment sistemi ve 22 yönlü ayarlanabilir ısıtmalı, soğutmalı ve masaj özellikli koltuklara sahip olan iç mekan ayrıca standart olarak iki panelli panoramik cam tavan ile birlikte geliyor. Standart düzenin yanı sıra 2+2’lik koltuk düzeni ile de tercih edilebilecek olan yeni Bentayga’nın kaputunun altında ise bilgisini geçtiğimiz günlerde paylaştığımız 608 bg gücündeki 6-litre hacimli çift turbo W12 motor yer alıyor. 608 bg gücün yanı sıra 900 Nm tork da üreteten bu yeni motor 8-ileri otomatik şanzıman ile eşlenirken, bu bileşim ultra lüks SUV’un 0-96 km/s hızlanmasını 4 sn’de tamamlamasını sağlıyor ve Bentayga’yı 301 km/s’ye ulaştırabiliyor.

Bentley Bentayga’nın ilk örneklerinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yapılması planlanırken, SUV’un fiyatı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR