SEKTÖREL › Binek otomobilde lider yine Renault

Binek otomobilde lider yine Renault

10 Ocak 2022 / 00:14 Renault, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 75.561 adet satışla 22'nci kez binek otomobil lideri oldu

Binek otomobilde lider yine Renault

Renault, binek otomobil pazarında 22’nci kez lider oldu. 2021 yılında binek otomobil pazarında 75.561 adet satış ve yüzde 13,45 pazar payı elde eden marka, toplam pazarda ise 81.280 adet satışa ve yüzde 11,02 pazar payına ulaştı. B segmentinde 36.438 adetlik satışla lider olan Clio HB, Renault’nun binek otomobil pazarında gösterdiği liderlik performansına en önemli katkıyı veren model oldu.  

Renault, elektrikli otomobil pazarında da başarı elde etti. Türkiye elektrikli otomobil pazarı 2021’de geçtiğimiz yıla göre yüzde 237 artış göstererek 2.846 adet olarak gerçekleşirken, Renault'nun Zoe modeli ise 772 adet satışla Türkiye’nin en çok tercih edilen elektrikli otomobili oldu.

Renault bünyesindeki Dacia markası da başarılı bir yılı geride bıraktı. Markanın Duster modeli, 2021 sonu itibarıyla 19.038 adetlik satışa ulaşarak Türkiye’nin SUV liderliğini devam ettirdi. Dacia markası ise 34.866 satış adedi ve yüzde 4,73 pazar payı ile toplam pazarda 8’inci sırada yer aldı.

b28d7a08bfd4f15720ba94a09e6a32d8_0.jpg

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş yaptığı açıklamada; “2021, geçtiğimiz yıla benzer olarak pandemi etkisinin devam ettiği bir dönem oldu. Yüksek döviz kurunun yanı sıra çip krizine bağlı olarak yaşanan araç bulunabilirlik sorunu en önemli gündem maddesiydi. Her şeye rağmen RenaultMAİS olarak liderlik alanlarımızı korumayı başardık. Her bir çalışanımızın emeğiyle hem operasyonel hem de finansal anlamda hedeflerimize ulaştık. Renault markamızla 22’nci kez elde ettiğimiz binek otomobil liderliğinin yanı sıra Renault Clio HB ve Dacia Duster modellerimizin sınıflarında sürdürdüğü liderliklerden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Öte yandan elektrikli otomobil pazarında Renault Zoe ile olan liderliğimiz bizim için çok kıymetli. Önümüzdeki dönemde bu başarılarımızı sürdürülebilir kılarak daha da ileriye taşımak için yol haritamızı 3 vazgeçilmez unsur oluşturuyor; müşteri, bayi ve çalışan memnuniyeti.

Geçtiğimiz yıl Renault ve Dacia markalarımız için hareketliydi. Renault’da makyajlı Megane Sedan ve Koleos modellerimizi satışa sunarak başladığımız yılda, B-Sedan segmentindeki yeni temsilcimiz Taliant ve hafif ticari araç pazarındaki en önemli kozumuz Express’in lansmanlarını gerçekleştirdik. Dacia markamızla ise Yeni Sandero ve Sandero Stepway’in yanı sıra SUV lideri modelimiz Duster’ı otomatik şanzımanı da içeren yeniliklerle tüketicimizle buluşturduk.

2022 yılı da Renault ve Dacia ürün gamı açısından heyecan verici olacak. Elektrikli mobiliteyi farklı bir boyuta taşıyan Yeni Megane E-TECH Electric modelini yeni yılda Türk tüketicisiyle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. Bu alanda Dacia tarafında da merakla beklenen %100 elektrikli Spring modelimizi de Türkiye’de satışa sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öte yandan geniş aileler için Dacia Jogger ve Renault’nun C-SUV segmentindeki iddialı temsilcisi olacak Yeni Austral ile marka bazında ürün gamlarımızı güçlendireceğiz. Son olarak Renault Express ile önemli bir hamle yaptığımız hafif ticari pazarına Yeni Renault Trafic’i de getirerek bu alandaki konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR