KONSEPT › Bir sanal konsept de Aston Martin’den…

Bir sanal konsept de Aston Martin’den…

03 Temmuz 2014 / 12:14 Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo Goodwood Hız Festivali’nde ortaya çıktı

Bir sanal konsept de Aston Martin’den…

Aston Martin bu ay Gran Turismo 6’da oyuncuların kullanımına sunacağı DP-100 Vision Gran Turismo’yu Goodwood Hız Festivali’nde tanıttı. DP-100, Design Prototype 100 (Tasarım Prototipi 100)’ün kısaltması olarak kullanılmış ve sanal konsept otomobil Aston Martin’in kendi tasarım stüdyolarında altı ay geliştirildikten sonra ortaya çıkarılmış.

Her ne kadar Aston Martin, tasarımlarının birbirlerinden çok farklı olmaması sebebiyle bazı eleştirmenler tarafından eleştirilmiş olsa bile, alışılagelmiş Aston Martin hatlarına sahip olmayan DP-100 için aynı yorumu yapmak pek mümkün değil.

Bu sanal otomobilde bulunan bazı öğelerin Aston Martin’in gelecekte üreteceği gerçek otomobillere de ilham kaynağı olabileceğini söyleyen Aston Martin tasarım direktörü Marek Reichman, otomobilin radikal tasarımına rağmen One-77 ve CC100’in bazı kısımlarından ilham aldığını da doğruluyor.

DP-100 812 bg güç üreten ortadan çift turbolu V12 motora sahip olarak hayal edilmiş. Otomobilin 20 inçlik alaşımları ise Michelin lastiklerle çevrelenmiş ve otomobilin tasarımcıları aktif aerodinamikler ile birlikte teknolojinin sınırlarını sanal ortamda sonuna kadar kullanmış. Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo bu ayın ilerleyen haftalarında Gran Turismo 6’da bedava olarak indirilebilecek.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR